A keresztszalag-szakadás rehabilitációja

technikak-2-terd-megerositese


Múltkori cikkünkben a keresztszalag-szakadásról írtunk - a pótlásról, a műtéti eljárásról és a teljes, a sportolást ismét lehetővé tévő rehabilitációs időtartam hosszáról, mely körülbelül hat-nyolc hónapot jelent.


A sokfajta rehabilitációs kezelések egyike lehet az ún. Tecar terápia is, mely egy innovatív, a gyógyulást gyorsítani hivatott kezelés. Célja az esetleges hegszövet kialakulásának csökkentése, a keringés javítása és a mobilitás, a mozgástartomány növelése. Az előző cikkben említett UFC-sztár GSP példájánál maradva ez a bal térdet jelenti, melyet műtéti úton állítottak helyre az elülső keresztszalag-szakadás után.

A terápia során a két elektródával és egy magas frekvenciás (0.5Mhz) generátorral ellátott ún. Winback gép elektromos impulzusok és masszázs kombinációját használja a kívánt cél elérésére.

A doktor elmondésa szerint GSP igazi minta-beteg, aki mindig pontos és nagyon tudatosan, odafigyelve halad gyógyulása útján. A kezelések további három és fél hónapot vesznek igénybe, heti három alkalommal, alkalmanként körülbelül 20-25 perccel számolva.

http://www.youtube.com/watch?v=QukKfhoupao