Magyar éremeső a US OPEN World Kickboxing Cup 2014-en


A nemrégiben rendezett US OPEN World Kickboxing Cup 2014-en, a világ legnagyobb kick-box eseményén közel 60 ország képviseltette magát. A mezőny több, mint 3500 versenyzőből állt, akik erre a 3 napra érkeztek a floridai Coronado Springs-be.


A verseny hatalmas méretei és a résztvevők elképesztően magas számán túl tovább nehezítette a dolgokat, hogy ugyan egy szabályrendszer van, de különböző stílusok képviselői próbálták a módszereikkel megnyerni az OPEN-t. Taek Kwon Do-tól a Kempón át, a Kungfu, a Karate képviselői mind-mind azért érkeztek, hogy hazavigyék a trófeát: az ember nagyságú US OPEN kupát.


A Magyarországot képviselő csepeli Halker-Király Team-et 36 fok, 98% páratartalom, 90 küzdőtér és 3500 versenyző várta. A csepeli sportolóknak a saját küzdőhelyüket is külön feladat volt megtalálni ebben a hatalmas csarnokban.


A csepeliek megérkezésekor tekintetek százai kísérték őket - az amerikaiak tudták, hogy jönnek. A Halker-Király Team pedig nem okozott csalódást. A csapat összetétele magáért beszélt: Kondár Anna (5x Világbajnok), Nagy Henrietta (2x Világbajnok), Mórádi Zsolt (6x Világbajnok), Jároszkievicz Krisztián (5x Világbajnok), Gömbös László (5x Világbajnok), Veres Richárd (3x Világbajnok), Imre Tamás (2x Európa-bajnok) és Korpádi Tamás (junior Világbajnok).


A csapat napról-napra erősödött, ahogy maguk mögött tudták a selejtezőket. Mindenki túljutott az első körökön, és izgalommal várták a döntőket. Az amerikaiak eleinte egyre mérgesebbek lettek, amikor meglátták a velük szemben kék fehérbe öltözött magyar versenyzőt, idővel azonban a méreg átváltott kétségbeesett szabálytalankodásokba. Szerencsére a csepeliek erre is fel voltak készülve: heteket gyakorolták az amerikai stílust, külön edzéseket szentelve a szabálytalanságok kezelésének.


De külön felkészültek a bíráskodás pártatlanságának esetleges hiányosságaira is: a tervek szerint mindig 3-4 ponttal többet csináltak, mint az ellenfeleik, így ha a bíróknak esetleg haza is húzott volna a keze a pontoknál, a magyarok előnyét nem lehetett letagadni.


A Halker-Király Team stratégiája végül tökéletesen bevált: a csepeliek 7 arany, 3 ezüst és 1 bronzéremmel térhettek haza minden idők legnagyobb kick-box versenyéről!


És akinek ez még nem lenne elég - eredményükkel a Halker-Király Team, - több mint 300 klub közül! - elnyerte a legeredményesebb klubcsapat címet is!


Gratulálunk!


/kickbox.hu - Király István nyomán, ellenfelem.hu/