ATT - Magyar MMA Prémium Liga válogató beszámoló

ATT-ellenfelem


Minden értelemben nagy várakozás előzte meg Siófokon a Magyar MMA Premium Liga által szervezett ATT válogató versenyt. Egyrészt a rendezvény az esős időjárásnak köszönhetően egy órás késéssel, 21 órakor rajtolt el, másrészt a versenyzőkön is látszott már a délutáni mérlegelést követően, hogy mindenkit lázban tart az exkluzív környezetben rendezett gála.


A késői kezdés után villám-rajtot vettek a harcosok - az első két mérkőzést Guzsván Péter és Papp Ádám alig 3 perc alatt húzták be. A harmadik páros, Tarnai József és Kovács László küzdelme valamivel lassabb fordulaton kezdődött - óvatos ütés-váltások, kombinációk és két menet után a küzdelem végül Tarnai egyhangú pontozásos győzelmével zárult.


Ez után jött Csernicsek László és Váradi Péter Ákos küzdelme. A tapogatódzós első menet után kis sebesség-váltás következett, ami a szegedi Csernicsek győzelmét hozta TKO-val, a második menet közepe táján. A következő meccs lett az est leglátványosabb harca, Fényes Zsolt és Róma Ádám kettősének prezentálásában.


A márciusi budapesti gála abszolút meglepetése volt Róma teljesítménye. Ennek is köszönhetően, magam is nagy érdeklődéssel vártam a mérkőzést. Nem aprózták el a fiúk! Keményen leálltak pofozkodni. Főként a debreceni Fényes talált, Róma azonban kemény fejjel tűrte a csapásokat, és még kontrákra is futotta az erejéből, de mindeközben folyamatosan szedte be az ütéseket. Ekkor még csak nagyjából 1 perc tájékán jártunk.


Ez lett volna a pont, véleményem szerint, amikor Rómának taktikát kellett volna váltania, mert kezdett túl sokat beszedni. Fényes ment előre, mint Csender Levente és az egyik kombináció végén Róma el is terült a padlón. Brutális KO. A Bárdosi Akadémia versenyzőjét percekig ápolták a mentőszolgálat munkatársai, de a végén szerencsére saját lábán hagyta el a ketrecet.



Következett a -77 kg-os torna második köre. Guzsván Péter és Galbács Máté ütközetével. Az első menet amolyan büfé-sorban állós lett, mivel a srácok nem színezték túl a bunyót. Látszólag mindketten nagyon taktikusan közelítették meg az ellenfelet. A másodikban Galbács kezdeményezőbb volt valamivel, és ennek köszönhetően pontozással hozta a győzelmet a Növényi Küzdősport Akadémiának.


Ezen a ponton aztán megtorpantak az események, az eső ugyanis újra szerepet követelt magának, használhatatlanná téve a küzdőtér padlóburkolatát. A gála itt félbeszakadt.

Összességében egy hangulatos kis rendezvény kerekedett a Balaton partján, melyen remek mérkőzéseket láthatott, aki kilátogatott vagy épp az Interneten követte figyelemmel a Scitec Nutrition és a Magyar MMA Premium Liga újabb közös gáláját.


A gála fotóit az alábbi linken tekinthetitek meg:


https://www.facebook.com/media/set/?set=a.776132465763033.1073741891.167048850004734&type=1


https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1516297348602166.1073741845.1413257412239494&type=1