BJJ tippek, trükkök - az ujjak beszalagozása

bjj tippek

Bjj tippek! Egy bjj sportoló számára az ujjak beszalagozása az egyik legjobb dolog, amit tenni lehet, ha meg akarja óvni őket és szeretne elébe menni a sérüléseknek.

Ne csak akkor használd a szalagot, ha megtörtént a baj! Előzd meg! Használhatsz a videón láthatóhoz hasonlót, de vannak már külön bjj/grappling sportolóknak szánt szalagok is. Fontos még tudni, hogy mikor engedd el ellenfeled gi-jét. Inkább a fogást veszítsd el, mint egy-egy ujjad használhatóságát! A felsoroltakon túl a védelem eszköze a megfelelő bemelegítés is - a megfelelő nyújtó gyakorlatokat meghálálják majd ujjaid! Ne hagyagold el ezt sem!


Az alábbi videón Josh Mancuso-t, a Baton Rouge-i bjj Revolution csapat tagját láthatjátok, aki az ujjak beszalagozásáról mesél. Sokszor jól jön ez, ugyanis a bütykök megnagyobbodása miatt sokaknak kényelmesebb, jobb érzés, ha így gurulhatnak. Josh az orvosi sport szalagok helyett egy olyat használ, amit a hokiütőkhöz készítenek, mivel ez akkor sem jön le olyan egyszerűen, ha nedves lesz a sok izzadtságtól. A felénél be szokta vágni, így egy használható szélességet kap, de ha nagyon elvékonyodna, akkor egy idő után újra bevágja.


https://www.youtube.com/watch?v=Lnk0gLGYnVc