Fight Night Hungary - Birics a sérülések után is nyerni tudott

[google-translator]
fotó 2

Az általunk már korábban is beharangozott Fight Night Hungary harcművészeti rendezvényen, Augusztus 2.-án többek között Birics Tamást is láthatták a jelenlévő rajongók. Az est K1 és Muay Thai mérkőzéseket vonultatott fel, Tamás ellenfele pedig a nemrégiben nálunk járt Rudolf Durica - sokszoros bajnok, világbajnok - fiatal reménysége, Kevin Mihalik volt a FightClub SK-ból. A meccs Muay Thai szabályok szerint zajlott, 5x2 percben.


ellenfelem.hu: Szia Tamás! Mesélj kicsit a meccsről! Mik voltak a főbb nehézségek? Ha jól tudjuk ellenfelednek nem sikerült hozni a súlyát..


Birics Tamás: Igen, de ezen túl Kevin ráadásul fordított alapállású volt és nálam egy fejjel magasabb. Óvatosnak kellett lennem, mert ilyen magas ellenféltől könnyen jöhet fentről a könyök vagy alulról a térd.


10592465_936070629742685_993063024_n

e: Mi volt a stratégia? Hogyan fogtál neki?


BT: Az első menet elején távolságot tartottam, feltérképeztük kicsit és mindjárt kiderült, hogy a rúgásai bár erősek voltak, viszont ezeket jól tudtam védeni sípcsonttal és lábfogásokkal. Az egyenes és köríves rúgásait, ahogy megfogtam, rögtön visszaütöttem vagy rúgtam és utána többször sikerült látványosan kiszednem a tartó lábát.


e: Erre készültél? Vagy meglepetés volt?


BT: Nem erre számítottunk, de ha ’klincselésre’ került a sor, akkor is én érvényesültem. Mellé tudtam forogni a kapaszkodásban és onnan szórni térdrúgásokkal a testét. A keze és térde veszélyes volt, így vagy távolról dolgoztam vagy közelről mindjárt megfogtam. Egy forduló könyökütéssel is eltaláltam. Jól törtem a lendületét és jól védekeztem. Ütésekkel, rúgásokkal, egyensúly kibillentéssel minden menetet magabiztos pontelőnnyel hoztam.


e: Elégedett vagy a sérüléseidből való felépülésed utáni első meccseddel?


BT: Úgy gondolom a visszatérésem remekül sikerült ezzel az egyhangú pontozásos győzelemmel. Rehabilitációmért egyébként Ágó Renátának tartozom köszönettel a Sunrise Clubból!


e: Mik a tervek? Van már következő meccs kilátásban?


A következő nagy megmérettetésem Muay Thai-ban, November 15-én lesz a FNH gáláján, Budapesten. Addig pedig minden hónapban mérkőzni fogok K1 vagy Muay Thai szabályrendszerben. Erőnlétemet a továbbiakban is Szöllős Imre a Re-Gym erőnléti edzője fejleszti nagyszerűen, a Sunrise Crossfight Arénában. Várom a kihívásokat, keresem a lehetőségeket edzőmmel, Rehák Györggyel!


Köszönjük Tamás!


További képek itt találhatóak a gáláról.