Heti összefoglaló

Edzés miatt lemaradtál egy fontos hírről? Nem volt időd végigolvasni? Ebben segítünk most Nektek. Összefoglaljuk számotokra egy írásban a hét fontosabb híreit, tartalmait, amik az ellenfelem.hu-n megjelentek, hogy ne kerülje el figyelmed egyetlen fontos esemény sem a magyar küzdősport világából! A hivatkozásokra kattintva a témákhoz kapcsolódó cikkeinket olvashatjátok.


IMG_0866

 Ugyan, még az előző héthez tartozott, de hírt adtunk arról, hogy oldalunk elérte az ezredik követőt a facebook oldalunkon, és ezzel párhuzamosan bejelentettük, hogy ősztől indul az ellenfelem.hu tehetségkutatója, melynek végén felkészülten állhatnak a győztesek a profi karrier küszöbén.


A hét kezdetén ökölvívónk, Könnyű Richárd bronz érmének örülhettünk a nanjingi Ifjúsági Olimpián. Hétfőn kezdődött a Judo VB Cseljabinszkban, mely egyben olimpiai kvalifikációs verseny is volt, a magyar válogatott 13 versenyzővel vágott neki az útnak. Cselgáncsozóink küzdelmeit egész héten nyomon követtük. A legeredményesebb versenyzőnk a 90 kg-os kategóriában versenyző Tóth Krisztián volt. A KSI SE 20 éves versenyzője a dobogó második fokára állhatott. Ezúton gratulálunk neki még egyszer!


Fontos témánk volt szintén az elmúlt hét első napján a sambo, melynek történetéről és hazai helyzetéről Papp Imre, a Szakszövetség elnökének összeállítását olvashattátok.


Beszámoltunk arról, hogy pályázat útján a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által meghirdetett birkózó táborban vehettek részt a székesfehérvári kemposok.


A heti interjúnk alanya ezúttal a születésnapos Soltész László volt, akivel többek közt idei eredményeiről és terveiről beszélgettünk.


solteszlaci_resized


Egy hosszabb írást közöltünk Eddie Bravo-ról. Megosztó személyiség, mind a szakmában, mind a magánéletben, eredményei azonban magukért beszélnek. Többek közt barna övesként subbolta Royler Gracie-t, ami azóta is tüske a Gracie család szemében. Több olyan technika megalkotója, melyeket az MMA-ban is nagy sikerrel alkalmaznak tanítványai. Az utóbbi két hónapban négy tanítványa négy győzelmet söpört be a UFC-ben (Ben Saunders, Tony Ferguson, Alan Jouban, Kelvin Gastelum).


Pénteken Kiss László edző jóvoltából bemutatkozott oldalunkon a Grizzly Grappling Team.


A szakmai tippek és írások mellett fontosnak tartjuk a mentális felkészülést és fejlődést is, hisz' ez is elengedhetetlenül fontos része annak, hogy valaki valaki jó sportolóvá és harcossá váljon. Ennek okán minden délelőtt igyekszünk motivációs idézetekkel, gondolatokkal segíteni benneteket. A héten ez volt a legnépszerűbb:


e_id

Videós tartalmak közül - a számunkra is oly kedves - Tóth Krisztián ipponja volt általatok a legkedveltebb, mely a külföldi judos oldalakon is sok kedvelést gyűjtött be. Itt nézhetitek meg újra:


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=c6fi_Tu3bsc&w=560&h=315]

 

Kövessetek minket a következő héten is!


ellenfelem.hu - A harcos közösség