Magyar judósok az ifjúsági olimpián!

Ifjú judósaink a Sziget helyett a tatamira mennek.

Gercsak SzabinaFrissítés:


A küzdelmeket itt nézhetjük:


http://www.olympic.org/nanjing-2014-youth-olympics


Gercsák Szabinának, a miskolci Hell Judo Club versenyzőjének a tabella alapján egyenes útja vezet az elődöntőbe, de Sárecz Márton is elérheti a célját. Erőnyerőként kezd, s egy győzelemmel már bent is lehet a legjobb nyolc között.


Vasárnap kezdődnek a judós küzdelmek az ifjúsági olimpián. Még pénteken elkészítették a sorsolást, melynek értelmében a 66 kilogrammos mezőnyben Sárecz Márton (Gemenci JK) vasárnap már tatamira is lép.


A huszonegy versenyzőt számláló mezőnyben a magyar fiú az első fordulóban erőnyerő lesz, majd az amerikai Diaz lesz az ellenfele a negyeddöntőbe jutásért. A vasárnapi mérkőzések magyar idő szerint hét órakor kezdődnek.


A lányok 63 kilogrammos mezőnyében tizenhatan mérlegelnek. Gercsák Szabina a zambiai Banda ellen lép először a tatamira, győzelem esetén a kolumbiai-olasz összecsapás győztese következhet a negyeddöntőben.


A lányok versenyét hétfőn rendezik, a kezdés ugyancsak magyar idő szerint hét órakor lesz.


FRISSÍTÉS:


Az első napon Sárecz Mártonért izgulhattunk, aki sajnos helyezetlen maradt Nanjingban, azonban Gercsák Szabina mindössze 20 másodperc alatt győzött ipponnal a zambiai Nokutula Banda ellen 63 kilogrammban, ezzel pedig bejutott a negyeddöntőbe, ahol a kolumbiai Brigitte Carabali ellen nyert, ugyanennyi idő alatt, ugyancsak ipponnal. Ezután jött az elődöntő, ahol a hollandok világbajnoki bronzérmese ellen sikerült a 2013-as vereségért bosszút állni: Lisa Mullenberg negyvenhárom másodperc alatt kapitulált.


GercsakBanda

Következett a döntő, ahol az 57 kilogrammból érkező, kétszeres Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes román Dobre volt az ellenfél, aki a döntőig tartó menetelése közben kiütötte a 63 kilósok vb- és Eb-bronzérmesét, a brit Piovesanát, az elődöntőben pedig az ifjúsági világbajnok kanadai Klimkait ellen is diadalmaskodni tudott. Találkozójukon a románt háromszor is intették, miközben két jukót is feljegyeztek Szabina neve mellé. Gercsák Szabina fölénye jelentős volt, mégis, még az utolsó percben is, amikor már nyugodtan játszhatta volna biztonságosan is, Szabina inkább tovább támadott, s egy látványos dobással földre küldte a románt. Erre már muszáj volt ippont adni!


Flórusz János tanítványa fantasztikus teljesítményt nyújtott Nancsingban és valamennyi mérkőzését ipoonnal nyerve megszerezte hazánk első judós ifjúsági olimpiai aranyérmét!


Gercsák Szabina az ünneplés után több, mint valószínű, hogy már a felnőtt olimpiai kvalifikációra fókuszál majd.