Birkózó VB - Lőrincz Viktor ötödik

lörinczi


Megtört a jég! Megszületett az első magyar kvóta a riói olimpiára! A kötöttfogású 85 kilogrammosok között versenyző Lőrincz Viktor ugyanis két győzelem és egy vereséget követően vigaszágra került, ahol előbb német, majd lengyel ellenfelét legyőzve kiharcolta a bronzcsatát, ami egyben azt is jelenti, hogy bejutott az első hatba, tehát riói kvalifikációt szerzett!


Viktor a magyar idő szerint majdnem négy órakor rendezett vb-bronzmérkőzésen szoros csatában, de végül kikapott az azeri Tahmaszebitől, így két bronz után, ezúttal a kvalifikációt érő ötödik helyen zárta a világbajnokságot. A mai napon női birkózóink két vereséget is elszenvedtek, hiszen az első menetben 8-0-nál betusolták az 53 kilogrammos Dénes Mercédeszt, aki ezzel búcsúzott is a versenytől, akárcsak a 69 kilogrammos Wilson Vanessa is, aki a tizenhat közé jutásért technikai tussal szenvedett vereséget.


A versenynap másik két magyar versenyzője Dénes Mercédesz és Wilson Vanessza volt, ők mindketten az első körben búcsúztak a Világbajnokságtól.


/forrás: birkozoszov.hu/