Ez volt a Fight Night Hungary 3!

Fight-Night-Hungary-3


Szerkesztőségünk a bemelegítések kezdetén ért oda. Többen meglepően nyugodtnak tűntek, de mint utólag kiderült, van, aki egyszerűen jó abban, hogy ne mutassa feszültségét kifelé. Nemsokára Skrobár Róbert, a Szentendre VSE edzője melegíteni kezdett Albrecht Péterrel.


Korábban Skrobár a Facebookon azt írta, rég látott tűz lobogott a felkészülés során Petiben és ez nem csak az akkor közzétett videón, de a helyszíni bemelegítés során is látszott rajta. Peti késznek tűnt akár a falon is átmenni!


Az emelet felé vettük az irányt, ahol Fábián Kristóf kezdte épp árnyékolását. Az itt készülő többi harcos ekkor még csak figyelt, hangolódott fejben, miközben némi viccelődéssel azért igyekeztek kissé oldani a feszültséget.


Horvát Anita szemein már a mérlegelés óta látszott, hogy már valahol egészen máshol jár, közben pedig Fábián Kristóf árnyékolása is kezdett egyre intenzívebbé válni. Lassacskán visszavettük az irányt a küzdőtér felé.




[caption id="attachment_8884" align="aligncenter" width="504"]01-fnh3-telthaz Teltház![/caption]

A színpad mögött Albrecht Péter csatára készen várt már, feldíszítve, betakarva. A Barbra Negra időközben megtelt, a Fight Night Hungary gépezete pedig olajozottan gördült útján.


Szána Patrik egy izgalmas adok-kapokban, de alapvetően pontosabb találatokkal haladt a győzelem felé, majd egyszer csak leküldte Romsics Rolandot, aki ugyan felállt, de nem jött helyre, így nem tudta folytatni.


Az első négyes torna első mérkőzésén ifj. Kurdy István érkezett a piros sarokba, vele szembe pedig Albrecht Péter állt fel, hogy 3x3 percben összecsapjanak a továbbjutásért.


Egy nagyon izgalmas első menetet láthattunk, kölcsönösen nagy találatokkal fűszerezve, melyben ifj. Kurdy igyekezett megtartani az ütőtávot, onnan támadni Albrechtet.




[caption id="attachment_8885" align="aligncenter" width="504"]02-albrecht-kurdy Albrecht Péter wai kru közben /forrás: Facebook/[/caption]

A viszonylag kiegyensúlyozottabb első menet után a második már inkább tűnt Albrechtének, aki türelemmel visszafogva erejét kemény találatokat vitt be és egy kicsit tán az ütéseit is jobban sikerült megválogatnia. A komoly tempót, a támadások mögötti erőt látva kérdéses volt meddig tartható ez az iram.


A sok nagy erejű ütés, a pörgő technikák sokat kivettek Albrechtből a harmadik menetre, azonban a mérkőzés már végig ment, Albrecht Péter pedig egyhangú győzelmet aratott! Kemény győzelem volt, de a nézők a Spéth vs Radics összecsapástól is egy hasonlót várhattak, így itt még nem lehetett tudni, hogy ki fog a négyes torna végső döntőjére frissebben érkezni.




[caption id="attachment_8894" align="aligncenter" width="504"]Spéth Norbert akcióban Spéth Norbert akcióban[/caption]

Spéth Norbert érkezett tehát a piros sarokba, vele szemben pedig Radics Róbert állt fel. Azt már tudni lehetett, hogy a győztes Albrecht Péterrel fog találkozni, a torna győztese pedig az övön túl az EML által biztosított lehetőség segítségével az európai döntőre utazhat, amennyiben pedig ott is győzedelmeskedni tud, a thaiföldi Ázsia–Európa összecsapásra is kijuthat akár!


A csatát erős klincsekkel kezdték, melyeket főleg Spéth kezdeményezett, de az egész menet erősen klinccsel fűszerezett maradt. Spéth pontosabb, magabiztosabb volt, a másodikat pedig már jóval agresszívabban kezdte és - megőrizve dominanciáját - a végére érezhetően elhúzott ellenfelével szemben.


A harmadik elején aztán Spéth ismét egy szép söprést mutatott be, de Radics hamarosan két borítással kontrázott rá. Rendezve sorait és figyelmét jobban összpontosítva Spéth aztán hamarosan ismét söpört egy nagyot, a mérkőzés pedig rövidesen ezután véget ért. A meccset egyhangú pontozással Spéth Norbert nyerte, ezzel pedig "hivatalossá" vált az Albrecht – Spéth döntő!




[caption id="attachment_8895" align="aligncenter" width="504"]Klincs akció Horváth Anitától! Klincs akció Horváth Anitától![/caption]

Az est egyetlen női mérkőzésén Horváth Anita csapott össze Monica Babic-val. Kemény kezdés, kiegyensúlyozott első menet után Babic kezdett agresszívabban a másodikban és több pörgő technikával is megpróbálkozott. Anita kicsit lassulni tűnt, a második végére pedig egy testrúgástól egyensúlyát vesztve lehuppant, de összességében kezdeményezőbb volt, többet pontos találatot vitt be. A harmadikban aztán mindkét hölgy erőteljesen kezdett, Babic testrúgásokkal talált, rúgásokat elkapva ellentámadott. A nézőtérről igen szorosnak tűnő mérkőzést aztán szerencsére egyhangúan Anita nyerte, mindenki örömére!


A második négyes tornán volt a sor. Az első összecsapásra Bereczky Dominik érkezett a piros sarokba, akinek a sorsolás értelmében Kovács Krisztián lett ellenfele.


05_bereczky_dominik

Igen kimérten indult a menet, Bereczki párszor sarokba terelte Kovácsot és egy rövid, de intenzív klincs is belefért. A Thaiföldről nemrég hazatért Bereczki előszeretettel támadta Kovács lábait, okosan beosztva energiáit.


A másodikat bár Kovács kezdte agresszívabban, Bereczki komoly árat fizettetett vele minden próbálkozásért és tisztán látszott megmozdulásain a befejező szándék. Egy komoly roham, több találat után Kovács aztán kénytelen volt feladni, hogy elkerülje az amúgy egyre vészesebb közelségbe kerülő kiütéses vereséget.


Jött Fábián Kristóf és Kardos Ferenc találkozója. Kristóf erején, pontosságán azonnal látszott, hogy itt hamar döntés fog születni. Az egyik első ütésváltás után ellenfele majdnem kiesett a ringből. Kardos felállt és ismét rohamra indult volna, de Fábián kíméletlen egyenesei, könyökösei nem engedtek sok időt vagy teret neki. Fábián támadásba lendült és a kötelek felé terelve zúdította ellenfelére csapásait, mígnem a bíró jobbnak látta megállítani a találkozót.




[caption id="attachment_8897" align="aligncenter" width="504"]Birics a trófeával Birics a trófeával és Rehák György mesterrel[/caption]

A Birics Tamás vs Darko Vasiljevic összecsapáson volt a sor. Birics rúgásokat elkapva kétszer borított, rögtön a legelején, de a tőle megszokotthoz képest szinte finoman, vigyázva ellenfelére. Azonban hamar felmérte Vasiljevicet és pár ütésváltás után fokozatot váltott, majd egy hatalmas, ellenfele karján landoló rúgás után a bosnyák fiú lement és nem is állt fel a számolás végéig. TKO győzelem az első menetben! Az orvosi kivizsgálás után a bosnyák később felkötött jobb kézzel került elő, de állítólag törés nem történt szerencsére.


Ezután jött az első négyes torna döntője, melyben Albrecht Péter és Spéth Norbert csapott össze!




[caption id="attachment_8898" align="aligncenter" width="504"]Spéth Norbert és Albrecht Péter összecsapása Spéth Norbert és Albrecht Péter összecsapása[/caption]

Spéth trükkös söprései kellőképpen zavarták Albrechtet, aki igyekezett ellentámadni, testre menni. A másodikban Spéth nagyon agresszívan kezdett, továbbra is próbálkozva lábsöpréseivel. Albrecht hamarosan borított egy nagyot, de nem sokra rá, az egyik sarokban Spéthnek is sikerült ugyanez. Parázs, technikás, oda-vissza menet volt a második, de a vezetés Spéthnél volt.


A mindent eldöntő harmadik és egyben utolsó menet egy sajnálatos mély rúgással indult, melynek Spéth volt az elszenvedője, de szerencsére hamar regenerálódott belőle. Albrecht próbált fokozatba kapcsolni, de Spéth nem hagyta, elejébe ment a támadásainak és nagyot borított rajta még többször is.


A mérkőzést és az EML 66,68kg-os kategóriájának övét egyhangúan Spéth Norbert nyerte, aki ezzel az európai döntőre kijutás lehetőségét is magához ragadta!


Az alkalom ekkor adta magát, így gyorsan megejtettünk néhány videó interjút is, melyben Spéth Norbertet szólaltattuk meg, de felkerestük Fábián Kristófot és Horváth Anitát is. Ezen anyagainkat később láthatjátok majd portálunkon.


08_zsakai_bela_santa_janos

A Zsákai Béla vs Sánta „Hiéna” János találkozó nagyon agresszívan, robbanékonyan indult. A klincsben erősebbnek tűnő Zsákaitól ugró térdeseket, borításokat láthattunk és a mindkét részről hihetetlen tempó láttán felmerült a kérdés, meddig bírják, meddig bírhatják ezt így?


A sokszor kiegyensúlyozott, parázs, igazi közönség-kedvenc csata második menete sok könyökkel, nagy ütésváltásokkal folytatódott, ahol a felek felváltva tűntek bajba kerülni. Zsákai agresszív kezdeményezése, kombinációi, menetelése egyhangúan kezdte a pontozólapokon irányába billenteni a mérleget.


Szinte hihetetlennek tűnt, de a harmadikra még mindig volt elég energiájuk a nagy klincs csatákra és könyökösökre, melyek gyakran a köteleken zajlottak. Mindketten készek voltak a legvégsőkig elmenni, miközben hatalmas pofonokon sétáltak át!


A mérkőzést egyhangúan Zsákai nyerte, aki a Floruta Leventét legyőző, szintén igen nagy csatát hozó Kovács Ervinnel való találkozás jogát nyerte el Sánta legyőzésével, melynek tétje az EML Hungary 76,2 kg-os öve volt.




[caption id="attachment_8900" align="aligncenter" width="504"]Habash Antoine, útban a győzelem felé! Habash Antoine, útban a győzelem felé![/caption]

Habash Antoine találkozója következett a román Gabriel Tarmoaca ellen. Érthető volt hát, hogy az amúgy is közönség kedvenc, igen nagy rajongótáborral rendelkező Antoine még a szokásosnál is több, hangosabb biztatást kapott a közönségtől.


Antoine szép belső combosokkal, felütésekkel dolgozott, de a román keményen jött előre. A második menet sok combossal, nagy hévvel indult, kemény klincs csata bontakozott ki, Antoine pedig kezdett sebességet váltani és úgy tűnt elkezdte ízekre szedni ellenfelét.


Sok egyenes technika, pár horog után aztán egyszer csak egy a köteleknél történő ütésváltás után elcsattant a mindent eldöntő, tökéletesen időzített és tökéletesen elhelyezett térdes Tarmoaca testén! A román azonnal lement. A test ko győzelem láttán a tömeg felrobbant, Antoine pedig a kötelekre ugorva ünnepelt.




[caption id="attachment_8901" align="aligncenter" width="504"]Bereczki Dominik és Fábián Kristóf felméri egymást Bereczki Dominik és Fábián Kristóf felméri egymást[/caption]

Bereczki Dominik és Fábián Kristóf a 72,57kg-os kategória döntő mérkőzésére érkezett az igen feltüzelt hangulatú tömeg által körülvett szorítóba, hogy eldöntsék, kihez kerül az EML öve, ill. ki ragadja magához a már említett európai döntő lehetőségét.


Az első menet során főleg Fábián irányított. Volt pár hatalmas találata, amin Bereczky meglepő módon átsétált. Néhány nagy borítás is akadt, amit aztán a második elején Fábián megismételt.


Fábián kimértebbnek, pontosabbnak, erőteljesebbnek és magabiztosabbnak látszott a másodikban is, de szemmel láthatóvá váltak a fáradtság jelei, ami a tekintve a torna-formátumot, az egész napos készenlétben állást és összecsapásuk hevét egyáltalán nem volt meglepő.


A harmadikban szintén agresszívan kezdtek mindketten, de a fáradtság miatt gyakoribbakká váltak az összekapaszkodás, melynek főképp Fábián volt kezdeményezője. Nagy klincs csatákkal jutottak a végső gongig, majd az EML övét Fábián derekára helyezték, aki egyhangú győzelme után elismerően és nagyon sportszerűen beszélt ellenfeléről.


11_horvath_istvan_borbely_gyorgy

A revans ideje következett! Horváth István és Borbély György érkezett a kötelek közé, majd a kissé türelmetlen tömegnek Horváth által bemutatott, nagyon kerek, komplett, erőteljes wai kru után megkezdődött a hatalmas csata. Az összecsapás 5x3 percre volt kiírva, de látva a hatalmas erőbedobást, joggal vetődhetett fel a nézőkben kétely azzal kapcsolatban, hogy végig fog-e menni.


Az első egy viszonylag kiegyensúlyozott menet volt, mindkét részről nagy találatokkal, de Borbély - ugyan a klincsben nem tudta kamatoztatni ezt nagyon - valamivel erősebbnek tűnt.


A második eleje táján Borbély söpört egyet, picivel később a köteleknél pedig Horváth viszonozta a szívességet. Rövidesen ismét Horváth volt az, aki úgy tűnt bajban van, de szinte alig eszméltünk és egy ütésváltás után Borbélyt küldték fél térdre. Végig érezhető volt, hogy aki elsőnek talál egy nagyot tisztán, az fog nyerni. A befejezés szándéka, az erő minden csapás mögött erről árulkodott.


A harmadikban a már véres orrú Horváth átvette az irányítást és több erős, tisztább találatot vitt be. Bár ábrázata megviseltebb volt a végére, egyértelműen az ő menete volt ez.


12_horvath_istvan_borbely_gyorgy-2

Tán ezt érezve Borbély kezdte a negyediket agresszívabban, viszont nem tudott élni a lehetőségekkel. Nagy lábrúgásokat, főleg belső combosokat láthattunk tőle és pörgő könyökök villantak mindkét részről.


Hihetetlen volt látni, ahogy a két harcos négy elképesztően kemény, hatalmas intenzitású menet után is volt még honnan merítsen az ötödik, mindent eldöntő körre.


Kicsit mintha ismét Borbély kezdett volna hatékonyabban, de Horváth próbálta sarokba terelni - legtöbbször sikerrel - és úgy tűnt, mindent megtesz a befejezésért. Egy a köteleknél történő ütésváltás és egy hatalmas Horváth könyök technika után Borbély felnyílt, a sérülést és mértékét látva pedig Gazdag Imre bíró nem engedte tovább folytatni az összecsapást.


Horváth megvédte övét, revánsot vett, örömében és fáradtságában, ahogy a feszültség szinte láthatóan katapultált belőle, a ring sarkába rogyott. A tömeg reakciója erre egy újabb robbanás volt. Hatalmas volt az öröm Horváth igen nagyszámú baráti köre és rajongói részéről, érthető okokból. Valóban nagy győzelem volt ez.


14-kovacs-ervin-zsakai-bela

És az est még nem ért véget, hiszen hátra volt még az EML Hungary 4-es torna döntője, a 76,2 kg-os súlykategória övéért! Érkezett tehát Zsákai Béla és Kovács Ervin, akik szintén egy hatalmas csatát produkáltak a közönség nagy örömére. A három kemény menet után végül az Unicentrál Bull's harcosának, Kovács Ervinnek kezét emelték magasba. Kovács első ellenfelét döntő fölénnyel, Zsákait pedig egyhangú pontozással győzte le!


Gratulálunk mindenkinek! Rehák György és a Re-Gym csapata ismét egy nagyszerű gálát hozott össze, a rajongók pedig egészen biztosan máris nagyon várják a folytatást!


/A képek forrása a Fight Night Hungary Facebook oldala/