Nyílt Sport Ju-Jitsu Bajnokság – Beszámoló

Szombaton Kistelekre látogattunk Sípos Dániel meghívására, hogy megtekintsük a Városi Sportcsarnokban zajló sport ju-jitsu versenyt, melyet a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetséggel karöltve rendezett a 3K Egyesület.


res_2015-09-26-grapling-kistelek--483_r


A mérlegelés és a megnyitó közti időtartamot baráti beszélgetések töltötték ki a megtelt küzdőtéren. Az ország minden tájáról érkeztek klubok a Csongrád megyei városba, szám szerint közel  400 nevezéssel rajtol el 10 órakor az első Sport Ju-Jitsu Bajnokság Kisteleken!


A rendezvényt több válogatott birkózó, judós és karatés tisztelte meg jelenlétével, de az indulók közt is akadt bajnok bőven, ami a verseny színvonalát tovább emelte.


Sípos Dániel főszervező gondolati következnek a versenyről:

A küzdősportolók színe java jelent meg a rendezvényünkön, gyermektől a felnőtt korosztályig! A verseny rendezése szempontjából óriási segítséget jelentett, hogy Nagy Sándor polgármester úr és Tóthné Tóth Anna intézményvezető döntése értelmében a sportcsarnokot és annak minden dolgozójának segítségét díjmentesen megkaptuk! Ezt ezúton is köszönöm!


 A verseny egyik különdíját, az OPEN kategória győztesének járó gyönyörű szép tortát Széll Tamás Úr, a Zefír Cukrászda tulajdonosa ajánlotta fel melyet ezúton is köszönök!


Külön köszönet és tisztelet jár Darabos Gábor alpolgármester úrnak, aki a rendezvényt az elejétől a végéig megtisztelte jelenlétével,  beszédet mondott a megnyitón, csakúgy, mint a záró eseményeknél, a küzdelmeket velünk együtt izgulta végig, és a díj átadásokon aktívan részt vett, ráadásul oly módon, hogy kivétel nélkül minden egyes versenyzőhöz volt  egy-egy kedves mondata! Igazi profi házigazdaként viselkedett!


Külön köszönet jár Horváth János alpolgármester úrnak is, aki szintén beszédet mondott a megnyitón, és ezen kívül jó ismerősöket is köszöntött, hiszen ő maga is  évtizedek óta a küzdősport megszállottja, és 7 danos karate mester!


 A kisteleki 3K (Kistelek Kistérségi Küzdősport) Egyesületet 15 fő versenyző képviselte, akik számos éremmel gazdagították magukat és öregbítették Kistelek hírnevét!


 A közel 400 nevezéssel zajló verseny komoly szakmai, logisztikai, egészségügyi, humán erőforrásbeli feladatot jelentett! 20 bíró munkáját 4 tatamin kellett összehangolni, a versenyt kiszolgáló személyeket további, őket kiszolgáló személyekkel ellátni, beléptetést szervezni, biztonsági személyzetet és sürgősségi betegellátást szervezni, médiában és egyéb felületeken promotálni.


Meggyőződésem, hogy sikerült városunkat és csapatunkat az eddig elért eredményeink mellett egy másfajta aspektusból is elismertté és híressé tenni, biztos vagyok abban, hogy magasan kvalifikált versenyzők és klubok, határon innen és túl még sokáig, de legalább a következő itt rendezett bajnokságig fogják emlegetni Kistelek nevét!


A rendezvény lebonyolításában aktívan részt vett dr. Gulyás Richárd is, a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség elnöke is, aki úgyszintén elismerően nyilatkozott a versenyt követően a szervezésről és a versenyzők teljesítményéről egyaránt.


res_2015-09-26-grapling-kistelek--116_r


Mi ugyancsak alátámasztani tudjuk az olvasottakat, igazi versenyhangulat és látványos küzdelmek zajlottak Kisteleken. Öröm volt látni, hogy a legkisebb generáció indulói bátran és becsülettel helytállva küzdöttek az egész nap során. 



Folytatás november 7-én Jászberényben, az Országos bajnokságon!