Romániában harcolt Rácz Irén

racz-iren-rxf-2015


Rácz Irén nemrégiben Romániában, a legnagyobb MMA gálán vett részt, az RXF 19-en. Ellenfele a románok egyik legjobb harcosa, a veretlen, Cristina Stanciu volt, 3X5 percben, profi MMA szabályrendszerben. Sebastian Vieru, az RXF tulajdonosa az utolsó pillanatban, szerdán, azaz 29-én hívta fel Hutai László edzőt, azzal a kéréssel, hogy az augusztus 31-én rendezett gálára kellene egy beugrós hölgy a fő meccsre. Így került szóba Rácz Irén, aki azonnal vállalta a meccset. Az alábbiakban Irén beszámolóját olvashatjátok a gáláról és küzdelméről, annak hátteréről.


"Természetesen nagyon örültünk a meghívásnak és szívesen belevágtunk. Szerencsére, mivel edzésben vagyok, így jó formában indulhattunk el szombat reggel. Az út nagyon hosszú volt és néha izgalmas is, mivel a román utak elég kiszámíthatatlanok.


Elég későn érkeztünk meg Galacra. A szállás és a fogadtatás is nagyon jó volt, a szervezők pedig nagyon odafigyeltek a versenyzőkre és mindig tájékoztattak mindenről. Vasárnap volt a mérlegelés a helyi plázában és nagyon profin zajlott. Mind a gála szervezése, a ketrec, a bírók, a bevonulás és úgy általában az egész nagyon magas, profi szinten volt megszervezve.


Maga a gála hétfőn este volt, a mi mérkőzésünk - mint utóbb kiderült, a főmérkőzés - kb. 11:30-kor kezdődött. A verseny előtt technikai értekezlet volt, amit két amerikai UFC bíró tartott. Ők vezették a mérkőzéseket is. A meccset már nagyon vártam és jó formában is éreztem magam. A kézfogás után mindketten taktikusan próbáltuk megoldani a helyzeteket, nem mentünk bele semmilyen komolyabb ütésváltásba sem. Lehet ez volt a probléma, de eléggé tartottunk egymástól.


Aztán egy kisebb fogás után, egy dobásból, lekerültünk a földre, ahol igyekeztem felülre kerülni. Sikerült is de, közben bekulcsolta lábait gát helyzetbe. Próbáltam tartani a pozíciót és közben kiszabadulni, de a ketrecet előttünk mosták fel és nagyon csúszott.


Ahányszor próbáltam felállni vele, mindig kicsúszott a lábam, így az egyik visszacsúszásnál sikerült beakasztania a háromszöget a nyakamra. Próbáltam szabadulni de innen nem sok lehetőség van. Aztán sikerült neki még jobban behúzni a háromszöget és ekkor a bíró beszüntette a mérkőzést.


racz-iren-rxf-2015-02


Alapvetően azt hiszem, fejben dőlt el a meccs - nem voltam ott eléggé, ezért vesztettem. Az edzéseim jól fel vannak és voltak építve, az edzőm - Hutai László - nagyon oda figyel minden részletre a felkészülésemben, ezért fizikailag és technikailag is nagyon jó formában vagyok. Azért jó volt egy ilyen ellenféllel, egy ilyen magas színvonalú gálán szerepelni.


Legközelebb jobban kell készüljek mentálisan is és akkor tényleg nincs lehetetlen. A versenyre egyébként Fényes Zsolttal utaztam ki, aki mint edzőtárs és edző is nagyon odafigyelt mindenre. Köszönöm mindenkinek a támogatást. A következő meccsemen bizonyítani is fogok!"