Szmolka Niki birkózásban is a legjobbak közt

Ahogy előző héten már portálunk hasábjain olvashattátok, Szmolka Niki a jitsu Gi-t levetkőzve birkózódresszre váltott, és szombaton elindult a junior Országos bajnokságon.


Nem volt számára teljesen ismeretlen közeg a birkózás, hiszen brazil jiu-jitsu edzések mellett rendszeresen látogatta a birkózó foglalkozásokat is, versenyhelyzetben azonban először adatott meg neki, hogy megmérettesse magát. Hozzáállását és kitartását ismerve nem is lehetett más a cél, mint a legjobbak közt végezni. A következő sorokban ő maga mesél a tatabányai versenyről:




[caption id="attachment_8915" align="aligncenter" width="504"]szmolka_dobogó Élete első birkózó versenyén a dobogó második fokán Szmolka Niki[/caption]

A versenyt megelőző héten már csak a szombatra tudtam figyelni, mivel 72 kg-ban indultam, így a súlyommal nem volt mit bajlódni. Jól esett, hogy a mérlegelésen megismertek és sok sikert kívántak többen is. A csarnokban a szokásos izgalom kapott el, amit azért már megszoktam a bjj versenyekről, az ott szerzett tapasztalataimra tudtam támaszkodni egyedül, és 4 hetes intenzív felkészülésemre. Az első mérkőzésem nem a legjobban alakult, ott kikaptam. Ekkor már a stressz is rám tört, de tudtam, hogy össze kell magam szedni a következőig. A folytatásra sikerült fejben túltennem magam a vereségen, és végül a dobogó második fokára állhattam fel!


A verseny után kicsit csalódottnak éreztem magam, de tudom, hogy van még mit tanulnom ebben a sportágban. Sokat jelentett, hogy rengeteg gratulációt és biztató szót kaptam csapattársaimtól, barátaimtól és a családomtól. Igaz, hogy ebben a felkészülésben nem segédkezett, de hálás vagyok Remy van der Hoort-nak, hogy megszerettette velem a brazil jiu-jitsut és a földharcot. Gratulálok a Dél-Zselic SE minden indulójának, és köszönöm Csécsei Gergőnek és Tomsics Istvánnak a felkészítést!”


FB_20150928_12_46_46_Saved_Picture


Mi is gratulálunk Nikinek! A folytatásról is kérdeztük a pécsiek tehetségét, aki szeretne hamarosan Gi-ben is újra versenyezni, és a birkózásra is jobban összepontosítani. Biztosak vagyunk benne, hogy lesz még alkalmunk éremről beszámolni Nikivel kapcsolatban!