Tarolt a Szigetszentmiklós-Tököl SE

szigetszentmiklos-tokol-se


Budapesten rendezték a light-és kick-light contact (folyamatos félerős küzdelem) felnőtt kick-box Magyar bajnokság döntőjét, melyet a Szigetszentmiklós-Tököl SE 4 arannyal, 1 ezüsttel és 5 bronzzal, azaz összesen 10 éremmel zárt!


A tét nagy volt, mert a győztesek közül lesz kiválasztva a világbajnokságon Magyarországot képviselő versenyzők köre. A klubot 3 felnőtt és 5 junior versenyző képviselte, akik jó teljesítménnyel újabb szép sikereket arattak.


A verseny sok sziporkázó és színvonalas küzdelmet hozott. Ezek közül is igazi csemegének számítottak a 74 kg-os Elszaszer Dávid mérkőzései, aki magas technikai színvonalú küzdelmeket hozva, a szabályrendszer adta lehetőségek minden szépségét megmutatta a szakmai közönségnek.


Elszaszer mindkét döntőt Zsarkó Dáviddal, a kickbox és taekwondo sport EB és VB érmes versenyzőjével vívta, és mindkét szabályrendszerben nyerni tudott. Elszaszer Dávid a tatamin és a full-contact szabályrendszerben is a Szigetszentmiklós-Tököl SE, ill. a szövetség egyik legeredményesebb versenyzőjének számít.


A 65 kg-ban Wágner Vivien - full-contact sikerei után - itt is bizonyítani akart, de ellenfele visszalépett, így ő idén nem tudott újabb bajnoki címet szerezni. A 60 kg-ban versenyző Olajos Enikő egy éves sérülés után tért vissza idén, és a különböző megmérettetéseken egyre jobb teljesítményt mutat, és a felnőtt kick-box Magyar bajnokságon is győzeldemeskedni tudott, így pedig magyar bajnoki címet szerzett! Edzője Gnyálin István szavaival Enikő "jó példát mutatott arra, hogy a kitartó munka mindig meghozza a várt eredményt."


Elszaszer Kitti (60 kg) UP Európa bajnokság kick-light ezüstérme után a hétvégi magyarországi felnőtt mezőnyben elért aranyérme és light-contact szabályrendszerben megszerzett bronzérme, egy újabb motivációt adhat a jövőbeni munkájához.


Bakó Krisztián néhány éve kezdte csak a kick-box sportot, azonban mostani szereplése is egyértelműen tehetségét mutatja, hiszen bronzot szerzett. Az elődöntőbe jutásnál kemény küzdelemben győzött, és csak Rizmayer Norbert Európa bajnok gyorsasága és keménysége akadályozta meg a döntőbe jutásban és a fényesebb érem megszerzésében. A bronzérem így is dicséretes. Egy sajnálatos sérülés miatt a klub úgy döntött, hogy a kedvenc kick-light szabályrendszerben nem indul.


A klub mindhárom fiatal junior versenyzője kiválóan harcolt, Ahmad Ilias és Vigmond Richárd is - szoros küzdelemben - csak a jóval idősebb és tapasztaltabb világbajnok Veres Richárdtól kaptak ki.


Gratulálunk mindenkinek! Következhet a Jenox Nemzetközi Tököl Kupa és a felnőtt világbajnokság!


/kickboxsziget.hu nyomán/