Esztergom-Kupa - Otthon maradt a serleg

A házigazdák sikerével zárult a tizenegyedik alkalommal megrendezett Esztergom-Kertváros Kempo Kupa vasárnap. A Fighting Kempo mögött a szigetszentmiklósiak és a felcsútiak végeztek.

[caption id="attachment_11786" align="aligncenter" width="504"]esztergom_kupa fotó: Magyar Kempo Szövetség[/caption]

Rekord mennyiségű, szám szerint harminckét csapat nevezett a XI. MKH Service Esztergom-Kertváros Kupára idén, mintegy kétszáz versenyző lépett tatamira, illetve szorítók közé vasárnap. Formagyakorlat, önvédelem, light és full contact, valamint K-1 szabályrendszerben mérték össze tudásukat a harcművészek. A rendezvényre kilátogatott Erős Gábor, aki ezúttal nem mint FIFA-játékvezető, hanem mint a település sportért is felelős bizottságának elnöke volt jelen. Megnyitó beszédében méltatta a helyi egyesület szakmai munkáját, valamint köszönetét fejezte ki a Magyar Kempo Szövetségnek azért, hogy idén felvette tagjai közé a sikeres profi és amatőr sportolókat kinevelő egyesületet.


A tornát a hazai Fighting Kempo nyerte, megelőzve a Szigetszentmiklós-Tököl SE-t és a Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE-t. Negyedik helyen az Újfehértói Kempo HSE végzett, ötödik a pomázi MyGym Harcművészeti és Sportcentrum SE lett, hatodikként pedig az esztergomi Kick-Box SE végzett.




[caption id="attachment_11787" align="aligncenter" width="504"]esztergom_kupa_megnyito fotó: Magyar Kempo Szövetség[/caption]

A kempósok legközelebb Fejér megyében találkoznak, ahol a XII. Felcsút Kupa Nyílt Nemzetközi Kempo Bajnokságot tartják április 2-án. Azt követően, a hó végén utaznak a világbajnokságra, Romániába, közben pedig megkezdődik az MMA Világszövetség magyar bajnoksága is 16-án, Cegléden.


További képek a versenyről ITT tekinthetők meg.


/forrás: pecsupress.hu/