Helyzetjelentés - Hortobágyi Gábor

Hortobágyi Gábor

Sok minden történt már Hortobágyi Gábor "portáján" mióta beszélgettünk vele. A Dublinban edzősködő hazánk fiával a változásokról, történésekről, tanítványairól és az idei tervekről beszélgettünk!

ellenfelem.hu: - Legutóbbi cikkünk idején egy aktív versenyződ volt. Változott azóta ez a szám vagy egyelőre Bódis Gergő az továbbra is, aki a Hori's Gym zászlóját viszi?


Hortobágyi Gábor: - Rengeteg dolog változott. Olyan lehetőséget kaptunk amit nem lehetett kihagyni. Egy nagyon komoly szponzorációs háttérrel rendelkező Ír klub a Kamikaze Fight Academy felajánlott nekem egy vezetőedzői beosztást, illetve Gergő a szponzorált versenyzőjük lett. Pár tanítványom átjött velem az új klubba és így beolvasztottuk a Hori's Gymet. Sok dolog lekerült a vállamról, versenyek szervezése, szponzorok keresése stb. Így több időt tudok szentelni a versenyzők felkészítésére és az utánpótlás kinevelésére.


e: - Gergő kapcsán említetted akkor, hogy főleg MMA-ban jártas, de kezdett ráérezni a K1-re is. Pár napon belül, 26-án egy muay thai meccse lesz, ráadásul egy címmeccs. Ő szeretné magát kipróbálni minél több stílusban vagy egyszerűen meg kell ragadni a lehetőségeket?


HG: - Igen, kaptunk egy lehetőséget Caged Muay Thai-ban, amit személy szerint nem bánok, mert szeretem ha a versenyzőim több stílusban tudnak bunyózni. Ez nagyon jó tapasztalat szerzés szempontból és mivel komplexen oktatok így nem áll messze a versenyzőimtől egyik szabályrendszer sem.


Sokat dolgozunk a klincselésen és a könyöktechnikákon ráadásul a kis kesztyű nem áll messze Gergőtől. Úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült a felkészülésünk. Egy hetet voltunk Hollandiában, ahol olyan nevekkel edzhettünk együtt, mint Andy Souwer vagy Aalviar Lima. Szóval izgatottan várom a mérkőzést.


e: - Mit lehet tudni egyébként a meccsről ill. a szervezetről? Hasonló lesz ahhoz, amit John Wayne Parr csinált Ausztráliában a CMT-vel?


HG: - Igen, ez ugyan az a szabályrendszer, amit John Wayne Parr talált ki Ausztráliában. Jó kapcsolatot ápol az Írekkel, hiszen sűrűn jár ide szemináriumot tartani, így csupán idő kérdése volt, hogy a CMT - ami Írországban a Cage Kings fantázianevet kapta - meghódítsa a közönséget. A meccs 3x3 percben zajlik full muay thai szabályrendszerben. A különbség annyi, hogy 10oz-s kesztyű helyett 4oz-s MMA kesztyűben osztják a srácok a pofonokat.


e: - Mennyire látod előre az évet? Mik a tervek 2016-ra?


HG: - Rengeteg meccs van kilátásban, havi kettő-három. Szóval lesz lehetőség bőven tapasztalatokra szert tenni. Mindenképp Gergővel szeretnék még begyűjteni egy-két címet, majd visszamenni MMA szabályrendszerbe egy komolyabb szervezethez.


Jelen pillanatban még két srác van akikkel komolyabban kezdtem el foglalkozni. Egyikük junior 60 kg-ban versenyzik a másikuk felnőtt és 85kg-ban harcol. Célom, hogy lassan felépítsem a karrierjüket az amatőrtől akár a profi szintig. Emellett szeretném tovább képezni magam, új dolgokat, edzésmódszereket tanulni hiszen a mottóm: "mindig fejlődni kell".


e: - Sok sikert kívánunk nektek továbbra is, Gergőnek pedig szurkolunk a mérkőzéshez!


Bodis_Gergo-vs-Wayne_Grant-Cage-Kings