Karakas Hedvig bronzérmes Tbilisziben

Karakas Hedvig harmadik lett az 57 kilogrammos súlycsoportban.

Karakas Hedvig

A világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Karakast az olasz Giulia Quintavalle, a kolumbiai Yadinis Amaris és az osztrák Sabrina Filzmoser legyőzése után az olimpiai második, vb-bronzérmes és Európa-bajnok román Corina Caprioriu állította meg a negyeddöntőben.A bronzéremig tartó vigaszágon az olimpiai harmadik Marti Malloy következett a riói kvalifikációs rangsorban tizedik magyar számára.


A világranglistán ötödik amerikai cselgáncsozó előzőleg 3:0-ra vezetett kettejük külön-párharcában, legutóbb júniusban a budapesti Grand Prix bronzmeccsén verte meg őt. A negyedik csata másfél perccel a mérkőzésidő vége előtt dőlt el, amikor az amerikai vazaarit érően átforgatta magyar ellenfelét, aki a hátralévő időben már nem tudott fordítani.




„Hédinek most is fáj a térde, és a felkészülés során is zavarta. Keresztszalagja nincs, ráadásul a belső oldalszalag is megsérült. Otthon megbeszéljük, hogy vállalja-e a műtétet, ami legalább féléves kihagyást jelentene” – nyilatkozta az MTI-nek edzője, Toncs Péter.


„Ezzel a 144 ponttal picit feljebb lép a tizedik helyről, de ha most kiesik egy időre, mögötte is jó dzsúdósok kopogtatnak a kvótáért. Most bemehetett volna a négy közé, a román ellen a végén egy kis kihagyáson múlt.”






Miután kifújta magát, Karakas Hedvig úgy összegzett, hogy formán kívül, szívvel-lélekkel küzdötte végig a napot, és a hosszabbításos meccsek sokat kivettek belőle.




„Egyelőre elég mérges vagyok magamra a Caprioriu elleni meccsért, ahol kevéssel a vége előtt estem egy vazaarit. Ezt elrontottam. Otthon eldöntjük, hogy hogyan tovább. 2012-ben már volt egy ilyen térdműtétem, nagyon nehéz volt utána visszajönni…”



/forrás: Honvéd Judo/