Kickbox - Szegeden kezdett az új szövetségi kapitány

Dancsó Zoltán
Dancsó Zoltán, akit Zrínyi Miklós egykori szövetségi kapitány lemondása után és az Ő javaslatára január végén neveztek ki a Magyar Kick-box Szakszövetség light-contact és kick-light szakág szövetségi kapitányának, megkezdte klub-látogatását.

Hivatalos segítője, egykori válogatott társa Olasz Attila lett. A szakági vezetők rögtön megkezdték a munkájuk megtervezését, amelynek egyik legfontosabb feladata a light-contact és a kick-light szakággal foglalkozó klubokkal szoros együttműködés kialakítása illetve a szakmai munkájuk támogatása és koordinálása.


A legfőbb cél visszaemelni a szakágat egykori hazai presztízsének a szintjére, amely Zrínyi Miklós mesteredző munkássága alatt élte fénykorát. A kihívás és az ezzel kapcsolatos feladat nem kicsi. Ennek érdekében Dancsó Zoltán szövetségi kapitány és Olasz Attila februártól kezdve ellátogatnak az érintett klubokhoz, ahol nyílt, közös edzéseket szerveznek az adott régióból és az ország több pontjáról érkezett sportolóknak, majd ezt követően egy kötetlen szakmai megbeszélésre kerül sor az edzőkkel és a vezetőkkel.


A klublátogatások első állomása február 27-én, szombaton, a szegedi Combat „D” SC volt, amelynek főként utánpótlás korú versenyzői az elmúlt években kiemelkedő eredményeket értek el korosztályos Európa-és világbajnokságokon. A délelőtti edzést Tóth Gábor az egyesület vezetőedzője tartotta, amelyen a fő hangsúly a technikai fejlesztésen volt. A délutáni edzésprogramban-amelyet Dancsó Zoltán és Olasz Attila közösen vezetett le- túlnyomóan küzdelemre rávezető gyakorlatok, küzdelmek és speciális erő-állóképesség fejlesztő gyakorlatok szerepeltek.


„Szakmai tekintetben és a sportolóink összetartása céljából is hasznosnak bizonyult a szombati edzéslátogatás a szegedi Combat „D” SC-nél, ahol megbizonyosodhattunk arról, hogy sok tehetséges gyermek sportol. Úgy érzem, teljes mértékben támaszkodhatunk Tóth Gábor vezetőedző munkájára és bízok a csapat további fejlődésében.”- értékelt Dancsó Zoltán szövetségi kapitány.


/forrás: kickboxszombathely.hu/