Kovács Alexandra megállíthatatlan volt

Már beharangozó írásunkban megjósoltuk, hogy a Zen Bu Kan Kempo válogatott tagjaként a portugáliai World All Style Championship versenyre utazó Kovács Alexandra nem tér majd üres kézzel haza, de Szandi minden várakozásunkat túlszárnyalta.

Kovács Alexandra

Az elmúlt héten rendezett World All Style Championship versenyen szép számban képviseltették magukat a magyar versenyzők. A portugáliai versenyen már sokadszorra indult el a Zen Bu Kan Kempo válogatott, és mint az elmúlt években minden alkalommal, ezúttal is érmekkel megrakodva érkeztek haza. Kovács Alexandra egymaga 5 (!) versenyszámban gázolt át a mezőnyön, és vitte el az első helyet!



Szandi így foglalta össze a versenyen történteket:

„Ismét rengeteg élménnyel és éremmel lettem gazdagabb Portugáliában. :) 


Pénteken reggel 7-kor érkeztünk meg Lisszabonba. Innen még 50 percnyi buszút választott el Caldas da Rainha városától, ahol a versenyt megrendezték. Vártam hogy odaérjünk, mert nagyon éhes voltam. A súlyom biztos megléte érdekében ugyanis már előző nap 16 óra óta nem ettem, és csak keveset ittam. Végre lemérlegeltünk, nagy volt a boldogság, mehettem enni! Aznapra más feladatunk nem is volt csak a gyerekeknek szurkolni és kipihenni magunkat a másnapra.


Szombaton kezdődött a felnőttek versenye. Picit lassan indult be az eleje, de aztán felpörögtek az események. Lementek a küzdelmi számok elődöntői, tehát a low kick, a K1, az MMA, és a földharc. Ezeken kívül még a formagyakorlatomat is bemutathattam, amivel a legjobb négybe kerültem. Szerencsére a küzdelmekkel is bejutottam a döntőbe, úgyhogy izgalmasnak ígérkezett a másnap.


A döntő napján már nem kellett sokat várnunk a kezdésre, sőt igazán bemelegíteni se volt időm, mert már szólítottak is a formagyakorlat döntőjére, amivel sajnos nem értem el dobogós helyezést, negyedik lettem. Formagyakorlatozásból rohantam egyből gi majd nogi földharc küzdelemre és nem sokkal később következtek a bunyók is. Első helyet értem el minden küzdelemben, amelyek közül a low kick döntőt emelném ki.


Eleve a low kick egy olyan versenyszám, ami nem tartozik a kedvenceim közé korlátozott szabályrendszere miatt, ugyanis nem lehet térd technikát alkalmazni, és fogásból ütést, rúgást bevinni. Nem egyszer volt hogy meg is intettek térdrúgás miatt, ami azért okozott némi ijedtséget. :) Ebben a számban sikerült tehát a legkeményebb összecsapást vívnom. Ellenfelem egy portugál versenyző volt, aki amellett hogy magasabb volt, rendkívül ügyes is. Három izgalmas menet után pontozással sikerült győznöm.


Leírhatatlanul boldog voltam, rengetegen néztek minket és szurkoltak. Ami még izgalmasabbá tette az egészet, hogy a helyi tévé is kint volt. Felvették a meccset és utána egy interjúban megkérdezték hogy éreztem magam. Szavakkal nehéz lett volna megfogalmazni, de persze azt mondtam a fáradtság ellenére nagyon jól! :)




[caption id="attachment_11827" align="aligncenter" width="504"]Kovacs_Alexandra_kms_wac2016 Szandi edzőivel és Krepsz Fannival[/caption]

Mindig elmondom, és most is el szeretném, mennyire hálás vagyok edzőimnek, Palotás Fecónak és Kárászi Balázsnak ezekért a csodás pillanatokért! Nagyon sokat foglalkoznak velem, és ami a legfontosabb, hogy ismernek és tudják, mi az amivel erőt tudnak adni és elérni azt, hogy a legjobbat hozzam ki magamból! Köszönöm Nektek! És a protein-vitamin.hu -nak, hogy Portugáliában is segített helyt állnom!” ;)


Ehhez a teljesítményhez nincs mit hozzáfűzni, így mi is csak -sokadszorra - gratulálni tudunk, és természetesen Szandi további sikereiről is igyekszünk folyamatosan beszámolni Nektek!