Legendás meccsek - Arona vs Ninja

Arona vs Ninja



Arona vs Ninja! A PRIDE 23 résztvevői, ahogy általában a PRIDE gálák nézői, nem unatkoztak. Ricardo Arona, a brazil tigris és a már akkor is egyre nagyobb névnek számító "Shogun" Rua testvére, Murilo "Ninja" Rua mindent megtettek.

Természetesen az est tartogatott még akciót bőven, hiszen olyan neveket láthattak az MMA japán rajongói, mint Fedor, Kazushi Sakuraba, Don Frye, Wanderlei Silva, Minotauro Nogueira, Semmy Schilt vagy a nemrégiben elhunyt Kevind Randleman.


Arona igen magabiztosan érkezett, hiszen miután a PRIDE-hoz került és találkozott volna Ninja Ruával, bemutatkozó meccsén megverte Guy Mezgert, majd Dan Hendersont, Rua pedig előző négy PRIDE meccséből hármat is behúzott. Nagyon finoman fogalmazunk, ha azt mondjuk, hogy a felek nem szerették egymást. A Chute Boxe és a Brazilian Top Team szembenállása az MMA történetének egyik legnagyobb rivalizációja volt.


Az Arona vs Rua párharcban a felek a kezdő gongtól fogva mindent beleadtak állva, a földön és minden értelemben. A PRIDE szabályainak értelmében az első menetek tíz percesek voltak, ilyen akciódús tíz percet pedig a mai napig ritkán látni MMA-ban. Pár évvel későbbi találkozójukon a kisebbik Rua fiúnak, Shogunnak is volt pár keresetlen szava - vagy inkább ütése - Aronához, de az egy másik történet.


Visszatérve a mérkőzésre: nagy ütések, levitelek, komoly csaták a földön, kiütési és kopogtatási kísérletek - ebben minden benne van! Nem véletlenül tombolt a telt házas Tokió Dóm közönsége ezen a novemberi éjszakán 2002-ben! Ez volt az Arona vs Ninja!


https://www.youtube.com/watch?v=IA7LQ0zVV8c?feature=oembed&wmode=opaque&rel=0&showinfo=0&modestbranding=0