Szoros címmeccset vívott Tóth László

Rég nem volt alkalmunk beszámolni újdonságról  Tóth László karrierjével kapcsolatban. A soproni ökölvívó most hétvégén azonban címmérkőzést vívott Spanyolországban.

tóth_laci_wba_címmeccs_borito

Tóth László nevével indult anno a "A sikerek útján" sorozatunk. A tehetséges soproni ökölvívó akkor egy bécsi győztes mérkőzésen volt túl, melyet hamarosan egy másik megmérettetés követte. Laci azonban azóta kicsit "eltűnt" a látókörünkből.


Laci és kedvese időközben egy kislánnyal is gyarapította a Tóth családot, de emellett sportról sem mondott le természetesen. Egy utolsó pillanatban lemondott mérkőzés után, most 10 hónapot kihagyva egyből egy világbajnoki címmérkőzés kapujában találta magát. A Bilbao-ban megrendezett gálán Kerman Lejarrage ellen igyekezett Laci elhódítani az övet. A spanyol bokszoló 13-0-ás mérleggel várta őt.


A hétvégi mérkőzésről így számolt be nekünk:


"A meccs pontozással elment. Sajnos közrejátszott biztosan az is, hogy utoljára 10 hónapja volt mérkőzésem. Ez volt az első 12 menetes meccsem, ami végig is ment. Sajnos későn hajráztam az utolsó 3-4 menetre tartogattam inkább. Azért végig partyban voltam, igaz a pontozóknál nem, de a supervisior szerint 5 menetet nyertem.  Mindenki meg volt velem elégedve, autogrammokat kértek, fotókat készítettek velem a nézők.  Van mit tanulnom, voltak hibáim. Megpróbáljuk kiküszöbölni. A család, barátok azt mondják, 10 hónap kihagyás után szép volt."


tóth_laci_wba_címmeccs


Tóth László teljesítményét mindenképpen dicséret illeti. Lejarrage Laci előtt sorban 3 ellenfelét ütötte ki.