Heti összefoglaló (119.)

Kezd "beindulni" az élet a magyar küzdősportban. Az első gálák felröppenése után már az első külföldi megmérettetésen is túl van néhány versenyzők. Erről és sok egyéb érdekességről is olvashattatok a héten nálunk. Foglaljuk most össze mindet. Heti összefoglaló az ellenfelem.hu-n!


Hétfőn egy jó hírrel indíthattuk a hetet, két korosztályban is van magyar judós a világranglista élén. Gercsák Szabina és Sipőcz Richárd vezetik korcsoportjuk mezőnyét! Sokan vágtak bele az edzésbe idén is az Újévet követően. Nekik próbáltunk segíteni abban, hogy mik lehetnek az alapvető felszerelések egy kickbox és egy muaythai edzés esetén. A sport coaching rovatunk is jelentkezett, benne Bánóczi Péter ezúttal a jó és rossz tulajdonságainkról írt, amiket az edzésekre is magunkkal viszünk.


Kedden olvashattátok, hogy az Olimpiát célozták meg a kickboxosaink. Egy szakmai cikkel is jelentkeztünk ezen a napon, méghozzá a rat guard MMA-ban történő beépítéséről.



Szerdánhúzódzkodásunk fejlesztésén dolgoztunk. Újabb világsztárral olvashattatok interjút honlapunkon, aki ezúttal nem más volt, mint Gökhan Saki.


Csütörtökön nálunk is olvashattátok, hogy Módos Péter "Csonti" visszavonul a versenyszerű birkózástól, és ezentúl az edzősködés terén építi tovább karrierjét. A Glory is indított egy saját videós sorozatot, amiben a kulisszák mögé tekinthetünk be. Ennek az első részét meg is nézhettétek esti cikkünkben.


Pénteken írtuk, hogy elérkezett az idei első külföldi megmérettetés a magyar versenyzők számára, a HMMAF delegált harcosokat az osztrák MMA Szövetség által rendezett Figh Cup XII. rendezvényre. A nap zárásaként a legendás olasz-amerikai edzőről, Cus D'Amato-ról olvashattatok, aki olyan bajnokokat nevelt ki, mint  Floyd Patterson, José Torres és Mike Tyson.



Szombaton sem maradhatott el az edzés. A lábmunka fejlesztéséhez mutattunk ezúttal egy hasznos gyakorlatsort. Egy ritka gyöngyszemet hoztunk az estére 2005-ből. Egy dokumentumfilmet, amiben Fedor Emelianenko felkészülésébe tekinthetünkbe Mirko CroCop ellen.


Vasárnap az elmúlt évek egyik legnépszerűbb edzéshez használt kiegészítőjéről, a training mask-ról esett néhány szó. Sokan használják már a küzdősportokon kívül, és mint minden más témakörben, a training mask-kal kapcsolatban is megoszlanak a vélemények.



Ez volt tehát a Heti összefoglaló, kövessetek minket a következő héten is!

ellenfelem.hu - A harcos közösség