Karate1 Premier League - Biztató magyar eredmények

Az ötödik helyen végzett Molnár Réka a karate sportág legrangosabb szériája, a Karate1 Premier League versenysorozat idei első állomásán.


A hétvégi Párizs Open gyakorlatilag világbajnoksággal ért fel, hiszen 78 ország több mint 1200 versenyzője lépett tatamira. Idéntől ráadásul mindenki még fokozottabban készül, miután tavaly eldőlt, hogy a karate történetében először ott lesz a 2020-as olimpián.


A nők 55 kg-os küzdelmében indult magyar versenyző négy győzelemmel egészen az elődöntőig jutott, ahol alulmaradt a skót Connell ellenében, majd a bronzmérkőzést sem sikerült megnyernie a kanadai Campbel-lel szemben. Az UTE sportolója már korábban is volt ötödik világversenyen és Premier League
viadalon is, a Párizs Open rekordlétszáma és minősége miatt azonban a mostani helyezés pályafutásának legnagyobb sikere.


Jól szerepelt több másik magyar karatés is a francia fővárosban, és csak a hatalmas mezőny miatt nem értek el helyezést. Egyaránt három győzelem után esett ki férfi formagyakorlatban Nagy Botond, a nőknél Sterck Laura és a 75 kg-os férfiak küzdelmében Hárspataki Gábor.


A 67 kg világranglista-vezetőjeként érkezett Párizsba Tadissi Martial, akinek ezúttal nem jött ki a lépés, azonban bőven javíthat még az idén, már csak azért is, mert a szokásos versenyek mellett tavalyi vb-ezüstérmének köszönhetően kvalifikálta magát a júliusi Világjátékokra is.

/A Magyar Karate Szakszövetség sajtóközleménye/