Bellator Budapest - A sajtókonferencia

Szerkesztőségünk az április 14-re kitűzött, budapesti Bellator gála sajtókonferenciáján járt, melynek részleteiről az alábbiakban olvashattok!

[caption width="504" id="attachment_16040" align="aligncenter"]Bellator Budapest Scott Coker, a Bellator elnöke /fotó: BGProduction/[/caption]

Zajlik az élet a Bellator körül, hiszen nem csak Amerikában produkál a szervezet egyre komolyabb nézettségi adatokat, de európai terjeszkedése is gőzerővel halad. Ennek megfelelően természetesen a sajtókonferenciák és bejelentések is sorra követik egymást.


Az előszóban Scott Coker, a szervezet elnöke, de a Viacomot képviselő Bartosz Witak, ill. a magyar szervezők szavaiból is pozitív kép rajzolódott ki előttünk. Úgy tűnik, a média óriás és a Bellator is számol a térséggel, tervezi a profi küzdősport világának felépítését, népszerűsítését, mely mind a sportolóknak, mind a rajongóknak csak jót jelenthet.


A Bellator budapesti gáláját a 176-os sorszámú MMA gála és a Bellator Kickboxing 5. etapja előzi meg, melyet a szervezet az olaszországi Turinban tart majd április 8-án.


Akad majd tehát dolga a szervezőknek bőven, hiszen 14-én már a Papp László Arénában lesz jelenésük a sportolókkal, ketreccel, ringgel és minden egyébbel. A tavaly szeptemberben, Budapesten rendezett Bellator gálán, a Bellator Kickboxing 3-on - mint ismeretese - Laszák Zoltán elhódította a szervezet váltósúlyú övét a veszélyes francia-marokkóitól, Karim Ghajji-tól.


Ghajji nem sokat pihent, hiszen a szervezet következő, firenzei gáláján máris kötelek közé lépett. Feledtetve a Zoli ellen elszenvedett vereséget, egy egyhangú pontozásos győzelemmel tért vissza.


Kérdésünkre most elmondta, hogy nagy változásokat nem eszközölt felkészülésében. Az első vereséget sokkal inkább tudja be egy nem várt betegség okozta kis visszaesésnek, semmint valami meglepő, szokatlan dolognak, amit a magyar harcos mutatott neki. Nem fog mindenáron a kiütésre menni, egyszerűen csak győzni akar, ám ha nyitányt talál, azzal kegyetlenül élni fog.


Természetesen a címvédő bajnokunk, Laszák Zoltán sem maradhatott ki! Tőle azt kérdeztük, hogy érzése szerint most nagyobb-e a nyomás, hogy a címet igyekszik majd megvédeni a rengeteg országban közvetített gálán, vagy netán az első alkalommal volt az, élete tán legnagyobb gáláján?


Válaszában Zoli elmondta, hogy akár az első gála kapcsán, most is inkább édes teherként, ajándékként tekint a lehetőségre, így nincs extra nyomás. Trükkök most is lesznek a tarsolyában és igyekszik mindent megtenni, hogy a cím itt maradjon.



[caption width="504" id="attachment_16041" align="aligncenter"]Bellator Budapest Zoltán Laszák A bajnok, Laszák Zoltán és edzője Gnyálin István /fotó: BG Production/[/caption]

Görbics Gábor még 2015-ben feltűnt a Venum magyarországi gáláján, láthattuk a W5-ben is küzdeni, de sajnos nem tudta megvetni a lábát egyik szervezetnél se komolyabban. Profi harcosainknak elég nehéz dió aktívnak maradni, hiszen a lehetőségek nem kopogtatnak elég gyakran. Még egy olyan tehetséges, nagy múltú és komoly rutinnal bíró harcos esetében sem, mint Görbics.


Gábortól arról érdeklődtünk, hogy hallott-e már esetleg lehetséges ellenfelek neveit felröppenni. Válaszában Görbe elmondta, hogy még Andy Ristie-t is feldobták neki (!), de mivel az április messze, még semmit nem tudni biztosan. Ő addig is, lehetőségeihez mérten bokszolni fog, ill. három amatőr kickbox bajnokságon is indul, immáron ismételten a Titán SE színeiben.


A gála MMA "szekciójában" egyelőre Borics Ádám tűnik az egyetlen biztos magyar résztvevőnek, de természetesen reméljük, hogy több magyar harcos is lehetőséget kap majd mind MMA, mind kickbox szabályrendszerben megmutatni tehetségét. A sikeresen szereplő harcosok mellett nem más ad majd némi inspirációt a jövendő feltörekvő generációjának, mint az áprilisban Budapestre érkező legenda, Royce Gracie!



Ez volt tehát az április 14-re, a budapesti Papp László Arénába kiírt Bellator MMA és Kickbox gála sajtókonferenciája. Minden magyar sportolónak sikeres, eredményes felkészülést kívánunk és reméljük a sérülések és egyebek elkerülik őket. A fejleményekről természetesen a továbbiakban is beszámolunk!

Szöveg: ellenfelem.hu (C) 2017

Fotók: BGP képek