Egy bronz és egy ezüst Düsseldorfból

Negyvenkilenc ország 344 judósa lépett tatamira hétvégén Düsseldorfban. A mieink remekül zárták a német Grand Prix-sorozatot, a következő négy évben már Grand Slam-tornáknak adhat otthont Németország.

[caption id="attachment_16253" align="aligncenter" width="503"] fotó: EJU[/caption]

Nem indult jól számunkra az utolsó düsseldorfi GP, Bartha Ákos, Szabó Csaba és Pupp Réka is vereséget szenvedett első ellenfelétől, így számukra idejekorán ért véget a verseny.


A második versenynapon már volt okunk örömködni, Ungvári Attila remek formában judózva okozott néhány kellemetlen pillanatot riválisainak a 81 kilogrammos mezőnyben. A ceglédi judós négy küzdelméből hármat is fojtással nyert meg, a grúz Tatalasvili, a német Muennich és a moldáv Gotonoaga sem tudott szabadulni a szorításból, kopogniuk kellett. Sajnálatos módon Ungvári Attila megsérült, a végső összecsapásra nem tudott kiállni, így mérkőzés nélkül az orosz Aszlan Lappinagové lett az aranyérem.

[caption id="attachment_16252" align="aligncenter" width="504"] fotó: EJU[/caption]

A 81 kilogramm másik magyar versenyzője, Csoknyai László is kitűnően kezdett, ipponnal győzte le az amerikai Nicholas Delpopolót, majd egy aranypontos küzdelemben, egyetlen intésnyi különbséggel marad alul a német Benjamin Muennich-vel szemben. Ha az Atomerőmű SE judósa nyer, a felnőtt országos bajnokság 81 kilogrammos döntőjének visszavágójára került volna sor.


Az utolsó versenynap felemás eredményt hozott, Cirjenics Miklós és Joó Abigél számára mindössze egy-egy mérkőzés jutott, Bor Barna viszont óriásit küzdött, s megszerezte második érmünket. Az ASE nehézsúlyú versenyzője a legjobb négy közé jutásért való csatában kikapott a japán Kageurától, a vigaszágon azonban javítani tudott, amelynek a belga Harmegnies és a kirgíz Krakoveckij látta kárát. A több mint nyolc perces bronzcsata izgalmasan alakult, végül a jobb kondiban lévő magyar judós emelhette magasba az öklét.


/forrás: judoinfo.hu/