Földvári Judit - Nagy kihívás előtt

Földvári Judit egy nagyon nagy kihívás, egészen pontosan egy 8 fős, 60 kg-os tornának néz elébe, melyet Bulgáriában rendeznek majd és az ottani televíziók élőben közvetítenek!

Földvári Judit


Judittal legutoljára tavaly beszélgettünk hosszabban, azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán, így - valamint a közelgő gála kapcsán - idejét láttuk alaposabban utána járni a dolgoknak! Következzen az interjú és Földvári Judit szavai!


ellenfelem.hu: - Szia, Judit! Összefoglalnád az olvasók számára röviden, hogy mi minden történt veled a Muaythai EB óta?


Földvári Judit: - Sziasztok! Igazából nagyon nehezen éltem meg, hogy nem sikerült aranyat nyernem Horvátországban, ezért leginkább a lelkemet kellett helyre tenni. Tanultam nagyon sokat abból a mérkőzésből és nagyon örülök neki, hogy egyáltalán lehetőségem volt eljutni oda, de nyilván bánt, hogy nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Az edzést nem hagytam abba egy pillanatra sem. Ahogy haza értünk már mentem is edzeni és ez azóta is így van.


e: - Mi a célod az idei évvel? Vannak esetleg kitűzött célok, újévi fogadalmak, melyeket szeretnél valóra váltani 2017-ben?


FJ: - Újévi fogadalmaim eddig még nem voltak. Nem szeretek megfogadni semmit. A kitűzött célok pedig jelen vannak egész évben :) Az idei évben az első kitűzött célom ez a gála volt. Jelenleg ezekre a mérkőzésekre összpontosítok.


e: - Hamarosan - egészen pontosan február 10-én - egy komoly gálán veszel részt. Mesélnél ennek részleteiről?


FJ: - A Girl Power II tornán Rehák György javaslatára veszek részt. K1 szabályrendszerben lesznek a mérkőzések, 8-an veszünk részt a tornán. Két francia, két belga, egy német, egy bolgár lány és én mérkőzünk majd. A gála BB Girl Power elnevezést kapta és a WKN szervezet rendezése alatt zajlik.


e: - Az év elején kezdted a versenyforma időzítését vagy esetleg már korábban tudtál erről a meccsről és tavaly év végén, az ünnepek alatt is igyekeztél formában maradni és odafigyelni a táplálkozásra és egyebekre?


Földvári Judit


FJ: - Én már tudtam erről a mérkőzésről a múlt évben, decemberben, így az ünnepek alatt sem engedtem el magam. A súlyom miatt is figyelnem kellett, meg a pontos dátumot sem tudtuk, így aztán minden napot úgy éltem meg, hogy formában kell tartanom magam. Kicsit így nehéz is volt, hiszen mindenki ette a jobbnál jobb sütiket meg ételeket és én nem tudtam mindet megkóstolni. Sőt, nekem külön főzött anyukám. Meg hát a családnak is úgy kellett tervezni, hogy én reggel és este edzettem, így aztán mindenki hozzám igazodott. De természetesen szívesen tették.


e: - Egy nyolc fős kickbox torna áll előtted. A torna formátum mennyiben módosít a felkészüléseden, a súly hozásán és egyebeken? Ha minden igaz, akár 4 meccsed is lehet egy este.


FJ: - A felkészülés annyiban más, hogy ezek nem muaythai mérkőzések lesznek. Nem lesz fogás, könyök használat és az erre a szabályrendszerre jellemzők. A súlyom rendben van, de azért vigyáznom kell és figyelni a táplálkozásra. Ilyen tornán még nem vettem részt, ahol egy éjszaka ennyi meccsem lett volna profi szabályrendszerben, de izgatottan állok az új kihívás előtt! Nagy kihívás, ami rengeteg lehetőséggel jár, nem beszélve a díjazásról.


Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez nem ad egy plusz motivációt, hiszen mindenki, aki sportol, versenyzik, tudja, hogy mivel jár egy felkészülés. De természetesen nem ez a legfőbb dolog, ami motivál benne. A mérkőzéseken nagyon koncentráltnak és összeszedettnek kell lennem. Kerülni kell a sérüléseket is.


e: - A szükséges módosításokon túl ott vannak még a tényezők, melyeket nem lehet kontrollálni - például az utazás fáradalmai vagy a tény, hogy a helyi csatorna, az SFR is adja majd a gálát. Okoznak ezek a dolgok számodra extra stresszt, és ha igen, hogyan próbálod ellensúlyozni mindezt és készülni fejben is az előtted álló kihívásra?


FJ: - Izgatott vagyok azért, és igen, élőben adja a tv is a mérkőzéseket, de különösebb stresszt nem okoz ez nekem. Az utazás, ami kicsit hosszú lesz. Mondtam is az edzőmnek, hogy oda felé az úton biztos megbolondul majd, mert nagyon nyűgös leszek. De szerintem ezt már megszokta.


Köszönjük, hogy időt szakítottál ránk és sok sikert a meccsekhez! Szurkolunk Neked, a fejleményekről pedig mindenképp beszámolunk majd!