Három magyar döntős a 61. Bocskai Emlékversenyen

A döntő csatákhoz érkezett a Debrecenben zajló 61. Bocskai Ökölvívó Emlékverseny. Az 5 elődöntőbe jutott magyar versenyzőből hárman az aranyéremért lépnek ringbe ma.


Szebb kezdést elképzelni sem lehetett volna a 61. Bocskai Ökölvívó  Emlékverseny elődöntői során. Az első párban szólították a két magyart, az"A" ringben Virbán Gábort, a "B"-ben pedig Szaka István. A 46-49 kg-ban az ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmes Virbán a grúz Nodari Darbaidzevel küzdött a döntőbe jutásért. Virbán győzelemre éhesen bokszolt, az 1. menetet kézben tartotta, a másodikban feljött a grúz, de Virbán a harmadik menetre is bírta erővel és felnőtt a feladathoz, 4-1-re nyert, és bejutott a döntőbe. Az aranyéremért az angol Európa-bajnoki ezüstérmes Harvey Hornnal mérkőzik szombaton.


"Szerencsére a harmadik menetre nem fáradtam úgy ki, mint tegnap, bár a vége felé megtalált a holtpont. Ellenfelem erőltette a belharcot, folyamatosan diktálta az iramot. Holnap más lesz a helyzet, mert az angol inkább vívó stílusú, mást kell bokszolnom." - nyilatkozta Virbán Gábor.


Az 52 kg-ban a magyar bajnok, Szaka István azzal a kazah Azat Makhmetov-val találkozott, aki 2014-ben már nyert a Bocskain. Nos, az idein nemfog, mert Szaka 5-0 arányban hozta a meccsét, és a döntőbe jutott. A mérkőzést Makhmetov kezde jobban, de a második menettől Szaka előretört, egyre pontosabb lett, helyenként élményszámba ment a boksza, a harmadik menet vége előtt számoltak is a kazahra. A döntőben az orosz Ovik Oganiszian-nal mérkőzik majd.


A 64 kg-ban Könnyű Richárd ellenfele az ukrán Timur Beliak volt. Az első menet ide, a második oda. Aggasztó volt, hogy Könnyűt vérzés miatt kétszer is kezelnie kellett az orvosnak. A harmadik menetben nem volt kímélet, mindkét fiú mindent kiadott magából, s végül a 60 kg magyar bajnoka nyert 3-2-re. Hatalmas vastaps volt a jutalma a két versenyzőnek. Kérdés, hogy Könnyűben mennyi maradt a negyedik meccsére, a döntőre, ahol a 2013. évi EB ezüstérmes moldáv, Dmitrij Galagot lesz az ellenfele.


A 91 kg-ban sokan magyar házi döntő kialakulására számítottak, de ez nem így történt, mert egy hatalmas meccsen a kőszegi Hámori Ádám 3-0-ra vesztett a lengyel Európa-bajnoki ezüstérmes Jakubowski-val szemben. Fejfej mellett haladtak a felek egészen addig, míg a harmadik menet vége előtt nem sokkal Hámorit mélyütés miatt intették, és ez döntött. Hámori így bronzérmes. Ebben a súlycsoportban volt még egy magyar esély, de Nagy Bencének nem sikerült a döntőbe jutnia, hatalmas meccsen vesztett, és így idén is bronzéremmel zárta a Bocskai Emlékversenyt.


A hölgyeknél érdekes helyzet alakult ki, mert a kevés indulónak köszönhetően egy-egy vesztes meccsel is bronzérmes lehetett a tegnap ringbe lépő két magyar versenyző. Az 51 kg-ban Gál Mónika egy testütést követően az 1. menetben TKO vereséggel búcsúzott, Oláh Eszter pedig egyhangú pontozással vesztett. A kettejük harmadik helye mellett ötödik lett Tar és Rákóczi (60 kg), valamint Pallás (75 kg).



A 15 órakor rajtoló döntő küzdelmeket élőben itt tudjátok majd követni!

https://www.youtube.com/watch?v=iW2d-LDIR9c

/A Magyar Ökölvívó Szövetség sajtóanyaga javítva és bővítve/