Kickbox – Változások nélkül

Kickbox – Régi-új kapitányok az új feladatokra

kickbox
A „győztes csapaton ne változtass!” elv úgy tűnik, hogy a kick-boxban is érvényes lehet, hiszen a Magyar Kick-Box Szövetség januárban megválasztott új elnöksége bizalmat szavazott az eddigi szakágvezetőknek, egyben szövetségi kapitányoknak.


A bizalom nem volt alaptalan, hiszen a kick-boxosok a tőlük megszokott módon 2016-ban is halmozták az érmeket. A sportág két Európa-bajnokságán 11 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzéremmel gazdagodtak legjobbjaink, és valamennyi szakág kivette a részét az éremtermésből.


A régi-új szakágvezetőket egyhangúlag választották meg, így a következő négy éves ciklusban is Juhász Gábor (full-contact), Dancsó Zoltán és segítője, Olasz Attila (light-contact és kick-light), Katona Attila (low-kick és K1), valamint Király István (pointfighting) irányíthatják a munkát.


A szakemberek legfontosabb sürgős feladata a felkészülés kidolgozása a novemberi budapesti pointfighting, kick-light, full-contact világbajnokságra. Magyarország emellett egy másik rangos kick-box esemény házigazdája is lesz: májusban világkupának ad otthont!


A sportág hazai képviselői azt szeretnék megmutatni, hogy ha a 2024-es olimpia rendezési jogát Budapest kapja, akkor a hazai rendező jogával élve érdemes a kickbox beemelése is az ötkarikás játékok programjába.


https://www.youtube.com/watch?v=hKpTSOOlf5c