Mesterek Viadala – Erdős József vs Tóth Csaba

Szombaton elérkezünk a Harcosok Klubja Versenysorozat 26. gálájához, amely a Mesterek Viadala címet kapta. A hazai küzdősport jól ismert alakjai, edzői csapnak majd össze a mesterek viadala második "kiadásában", mely gálával a szervezők és résztvevők - ahogy minden évben - Kató Mihályra is emlékeznek.

Mesterek Viadala - Harcosok Klubja


Négyes tornával emlékezik szombaton a 20 éve elhunyt Kató Mihályra a Harcosok Klubja Versenysorozat. A Mesterek Viadala során összecsap egymással Erdős József, Sörös István, Hajdú Gábor és Tóth Csaba.


A sorsolást követően Erdős József Tóth Csabával, míg Sörös István Hajdú Gáborral mérkőzik majd az elődöntőkbe. A győztesen értelemszerűen a gála főmérkőzéseként a Mesterek Viadala döntőjében találkoznak, melynek tétje a bajnoki serleg.


Mindkét párosítás résztvevőit megszólaltattuk, és természetesen mindenkitől megkérdeztük, hogy mit vár az első mérkőzéstől?


Erdős József tanítványai rendszeresen résztvevői a Harcosok Klubja gáláinak, és ő maga is másodjára lép majd ringbe szombaton.


ellenfelem.hu: - Dudok Károly sérülése után Tóth Csabát kapta az első fordulóban. Elégedett a sorsolással, vagy netán szívesebben kezdett volna egy visszavágóval Hajdu Gáborral?


Erdős József: - Igen, Tóth Csaba urat kaptam az első fordulóban, de nálam nincs olyan, hogy elégedett, vagy elégedetlen vagyok az ellenfelemmel szemben. Őt hozta sors, vele kell megmérkőzni! De ugyanezt mondtam volna, ha a másik két fiatalember közül bármelyiket is sorsolták volna nekem. A kérdése második részére válaszolva, az esetleges Hajdú Gábor úrral való mérkőzésem, semmiképpen nem lehetne visszavágónak tekinteni, mert ez egy egészen másfajta szabályrendszerben lesz megrendezve! Itt most K1-ben fogunk küzdeni. A visszavágó az muay thai szabályok szerint lehetne! És itt ragadnám  meg az alkalmat, hogy Dudok  Karcsinak jobbulást, és mielőbbi harcra kész állapotot kívánjak!


e.: - Több tanítványa, Nnadi Kristóf és Gilányi Attila is sokat foglalkoztatott versenyzők. Hogy sikerült az ő felkészítésüket a sajátjával összehangolni?


E.J.: - A THAYWONDO HUNGARY S.E.  két élharcosa, Gilányi Attila, és Nnadi Kristóf barátaimmal  megbeszéltük azt, hogy ezt a gálát most kihagyják, és "megengedik", hogy most én legyek a középpontban! Tavaly Kristóf  14 mérkőzést vívott,  úgyhogy egy kis szünet ráfér. Attila pedig a legutóbbi mérkőzésén megsérült, és kihagyásra kényszerült! Ezalatt, amíg ők nem versenyeznek, addig engem készítenek fel!!  Tehát ha kikapok, az Ő felelősségük.  :)


e: - Tóth Csabával kezdi a tornát. Milyen mérkőzésre számít?


E.J.: - Hogy milyen mérkőzésre számítok??  Remélem jó küzdelem lesz! Azt szeretném, hogy ha az emberek agyában megmaradna a mérkőzés, mert hogy olyan  jó volt! De mi már nem vagyunk 20 évesek, és ne várjon senki olyan mozgásokat, mint amiket huszonvalahány évesen produkálnánk! Ami viszont a legfontosabb, hogy a négyünk közül senki ne sérüljön meg!


Erdős József ellenfele, Tóth Csaba beugróként érkezik a Mesterek Viadalára Dudok Károly sérülését követően. Neki is feltettünk néhány kérdést a szombati gálához kapcsolódóan.


e.: - Beugróként érkezik a tornára. Volt elég idő a felkészülésre?


Tóth Csaba: - Az alap edzettség megvolt, és szerintem elegendő volt az idő a felkészülésre. Nagyon sok segítséget kaptam edzőktől és edzőpartnerektől.


e.: - Mindannyian jól ismerik egymás szakmai múltját. Mi az, ami mégis döntő fontosságú lehet a torna során?


T.Cs.: - Szerintem az, hogy ki tudja érvényesíteni a saját stílusát.


e.: - Erdős József ellen milyen mérkőzésre számít?


T.Cs.: - Tisztelem Józsit, de mindent megteszek azért, hogy a torna győztese legyek.



A Harcosok Klubja 26. gálát szombaton 18 órai kezdettel rendezik majd a budapesti aTerem-ben!