Mesterek Viadala – Hajdú Gábor vs Sörös István

Szombaton elérkezünk a Harcosok Klubja Versenysorozat 26. gálájához, amely a Mesterek Viadala címet kapta.

Mesterek Viadala - Harcosok Klubja


Négyes tornával emlékezik szombaton a 20 éve elhunyt Kató Mihályra a Harcosok Klubja Versenysorozat. A Mesterek Viadala során összecsap egymással Erdős József, Sörös István, Hajdú Gábor és Tóth Csaba.


A sorsolást követően Erdős József Tóth Csabával, míg Sörös István Hajdú Gáborral mérkőzik majd az elődöntőkbe. A győztesen értelemszerűen a gála főmérkőzéseként a Mesterek Viadala döntőjében találkoznak, melynek tétje a bajnoki serleg.


Mindkét párosítás résztvevőit megszólaltattuk, és természetesen mindenkitől megkérdeztük, hogy mit vár az első mérkőzéstől?


Hajdú Gábor tavaly szerepelt már a Mesterek csatája II. gálán, ahol Erdős József ellen lépett ringbe. Kíváncsiak voltunk, hogy most miként várja a hétvégi négyes tornát?


ellenfelem.hu: - Van már rutinja a Harcosok Klubja ringjében. Lehet ebből előnyt kovácsolni a tornára?


Hajdú Gábor: - Többször ringbe léptem már az Erdős Józseffel vívott mérkőzésünk óta, jól sikerült a felkészülésem nagyon várom a tornát.


e.: - Legutóbb egy ellenfélből kellett csak készülni, most azonban egy egész estét tornára. Változott valamit a felkészülése a legutóbbi mérkőzéshez képest?


H.G.: - Az első mérkőzésre felkészültem, a döntőben pedig nyerjen valóban a legjobb. Józsit ismerem már ringen belül, én azt várom, hogy Tóth Csabával fogok döntőzni, bár az ő küzdő stílusát ismerem a legkevésbé. 3x2 perc kicsit más lesz, meglátásom szerint az erő fog dönteni.


e.: - Sörös Istvánnal kezdi a tornát. Milyen mérkőzésre számít?


H.G.: - Sörivel nagyot fogunk csatázni, de a végén az én kezemet fogják a magasba emelni. :-)


Sörös István, egészen különleges helyen, egy amerikai top-csapatnál is készült a gálát megelőzően. Erről is, és aktuális ellenfeléről is kérdeztük.


ellenfelem.hu: -A Blackzilians csapatánál igazán neves partnerekkel sikerült készülni a tornára. Mesélne röviden az ottani tapasztalatokról?


Sörös István: - A Blackzilians csapatához indultunk, legalabb is ezzel az információval szálltunk fel a gépre Borics Ádámmal. Meglepetésünkre, mikor pár órával később leszálltunk Miamiban már azzal fogadtak, hogy nincs többe Blackzilians. Viszont a kivált tagokkal megalakult a Combat Club, ahol tárt karokkal vár minket Henri Hooft, a világ egyik legjobb állóharc edzője. A kinti élményeket nehéz pár sorban leírni, igazi barátoknál voltunk, szinte mindenben segítettek minket, hogy csak az edzésekre kelljen koncentrálni.


Napi 2 edzés volt, mivel alapvetően MMA klubról van szó, voltak edzések amelyek jitsu, vagy birkózás technikáinak elsajátításáról szólt.  Ezeken én külön dolgoztam, vagy Ádámnak segítettem. Délután pedig külön dolgoztunk Henrivel és Ádámmal, ahol pontkesztyű és pao volt, így csiszolva állóharc tudásunk. Ádám  annyira helyt állt, hogy Henri Hooft visszahívta, és kint folytatja tovább karrierjét, mint a csapat hivatalos tagja. Nagyon sok erőt ad, hogy olyan versenyzőkkel bunyóztam, mint Mitrione - aki Fedorral küzdött volt épp az elmúlt hétvégén-, Anthony Rumble Johnson, Rashad Evans, Luke Rockhold vagy Volkan Oezdemir aki nemrég győzte le OSP-t.


e.: - Hogy állt össze az itthon felkészülés?

S.I.: - A kinti felkészülés tökéletesen sikerült, úgy éreztem, szinte bárki ellen tudnék egy jó mérkőzést vívni itthon. Most azon vagyok, hogy ezt a formát valahogy átmentsem a gálára, sok sparring és erőnléti edzéssel. De itthon sokkal szűkösebbek a lehetőségek, amíg ott egy edzésen 15 UFC, Bellator bunyós volt lent, itt házalni kell szinte a lehetőségért. De így is elmondhatom, hogy sokan segítettek és vártak nyílt kapukkal a BSK, BVSC, Red Corner klubokban. Nekik ezúton is köszönöm a segítséget. Valamint csapatomnak, és versenyzőinknek.


e.: - Hajdú Gáborral kezdi a tornát. Milyen mérkőzésre számít?


S.I.: - Hajdú Gábort több, mint 15 éve ismerem, hiszen a Re-gym színeiben csapattársak voltunk, az utolsó kettő mérkőzése nem sikerült túl szerencsésen, megpróbálok nem az ott látottakból építkezni. Nagy technikai meglepetésre nem számítok tőle, valószínű, amit tud, azt próbálja majd teljes bedobással eladni. Én meg igyekszem nem megvenni :) Szívből remélem, meglesz benne a támadó szándék, és így egy igazán közönségbarát meccset hozzunk össze. A továbbiakban, sikeres, sérülés mentes felkészülést kívánok neki, és a többieknek !



A Harcosok Klubja 26. gálát szombaton 18 órai kezdettel rendezik majd a budapesti aTerem-ben!