Nehezen indult a 61. Bocskai Ökölvívó Emlékverseny

Nem indult számunkra könnyen a 61. Bocskai Ökölvívó Emlékverseny. Szerdán a sorsolásnál kellemetlen meglepetést jelentett az, amikor kiderült, hogy a jelenlegi legeredményesebb magyar öklözők nem lépnek kötelek közé.

[caption id="attachment_16047" align="aligncenter" width="504"] /fotó: haon.hu/[/caption]

Korábban ismert volt, hogy Harcsa Zoltánt megoperált könyöke tartja vissza az indulástól. Ezzel szemben az újdonság erejével hatott, hogy Bacskai Balázs fogászati, Varga Miklós pedig súlyproblémák miatt nem került a sorsolási táblára. A hajdúsági közönség számára legalább ennyire fájdalmas lehet, hogy a kitűnő szupernehézsúlyú bajnok, Bernáth István sem indult, sőt Magyarországtól távol, Görögországból követi nyomon az eseményeket. Ilyen helyzetben egyáltalán nem csoda, hogy a debreceni Oláh Gábor Sportcsarnok lelkes közönsége visszafogottan figyelte a magyarok sok sikerrel nem kecsegtető összecsapásait.


A férfiaknál 128, a nőknél 19 versenyző indul, 20 ország képviseletében. A mieink mellett teljes csapattal szerepel a férfiaknál Lengyelország és Ukrajna, a nőknél mindhárom olimpiai súlyban nevezett Kína, Lengyelország, Oroszország. A világviszonylatban is egyedülálló torna megnyitóján dr. Barcsa Lajos Debrecen alpolgármestere és dr. Csötönyi Sándor a MÖSZ elnöke mondtak köszöntőt.


Dr. Barcsa Lajos: - Debrecen nagyon is büszke arra, hogy nagyrészt önerőből biztosítja ezt a versenyt és készen állunk arra, hogy továbbra is támogassuk a magyar ökölvívást.


Dr. Csötönyi Sándor: - Sajnos csalódottan kell tudomásul vennünk, hogy foghíjas a legjobb magyarok mezőnye. Kérem, hogy buzdítsák a fiatalokat, bennük az erő, övék a jövő. Köszönet Debrecennek, hogy minden időben kitartott a sportágunk mellett és a jövőben is számíthatunk a város vezetésére.


Az első 13 magyar versenyző közül csak négy jutott tovább: Fodor Milán és Könnyű Richárd (64 kg), Vadász András (69 kg), Hegyi Barnabás (75 kg).


/A Magyar Ökölvívó Szövetség sajtóanyaga javítva/