Visszatér Svájcba Vidákovics Patrik

Kedves emlékeket őriz Svájcról Vidákovics Patrik, aki a hétvégén egy újabb meghívásnak köszönhetően ismét ringbe lép az "Alpok országában".


Vidákovics Patrik a tavalyi évet aktívan végig versenyezte, számos látványos mérkőzést megvívva. Itthon összecsapott többek közt Polgár Ádámmal és Pokorni Ádámmal is. 


Az idei évre sem csappant meg a lendület, pár nap és újra útnak indul, hogy Svájcban ringbe lépjen Mustafa Genc ellen. Erről, és az idei terveiről is kérdeztük Patrikot.


ellenfelem.hu: - Tavaly végig versenyezted az évet, és úgy tűnik, hogy idén sem lazsálsz. Svájcban lépsz ringbe a hétvégén. Hogy érkezett ez a lehetőség?


Vidákovics Patrik: - Az első meccsemet ebben az évben Brunner Tihamér szervezte. Már többször jártunk kint Svájcban, az ő kapcsolatai jóvoltából.


e:  - Mit tudni az ellenfeledről?


V.P.: - Mustafa Genc, török származású svájci állampolgár. Legutóbbi meccsén egy 5x3 perces svájci bajnoki címmeccsen győzedelmeskedett. Több meccset nem találtunk róla, ezért ebből kell leszűrni a taktikát. 82,5 kg-ban fogunk indulni, ami pont optimális számomra. Mivel egy statikus, „beleállós” bunyós, erre építjük rá a stratégiát, több lábon mozgással.



e: -  Nem először vendégeskedsz az országban. Mik az eddigi tapasztalataid a gálákkal kapcsolatban?


V.P.: - Több gálán is vettünk már részt Svájcban. Ugyanezen a rendezvényen sikerült legyőznöm Shemsi Beqiri emberét, az albán Burim Aliut. Jártunk már Swiss Las Vegas gálán, ahol Paulo Balicha tanítványát, a portugál Francisco Matost sikerült kiütnöm. A legutóbbi svájci rendezvényen pontozással kikaptam, amit nem tartottunk túl igazságosnak mivel 2 menetet én hoztam a 3-ból. Ezt még alátámasztja, hogy a mérkőzés után az ellenfelem bocsánatot kért.


e: - Megnyílt a saját termed Érsekcsanádon, ami nyilván rengeteg elfoglaltsággal is jár. Jutott elég időd a saját formád csiszolására? Kikkel készültél a mérkőzésre? 


V.P.: - A sok edzéstartásból próbálok hasznot szerezni azzal, hogy én is beállok a tanítványokhoz, igyekszem együtt csinálni velük a gyakorlatokat. Sajnos pár héttel ezelőtt lebetegedtem, ami által 7 kilót leadtam. Ebből kellett visszajönni rövid időn belül, és visszaszerezni az energiát. Mivel az ellenfelem statikus bunyós, ezért a Baja Muay-Thai-val lejártam a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE-hez, hogy növeljem a mozgékonyságomat. Munkámat segítették a már német Bundesligába boxoló Gálos testvérek. A Bács-Teammel jiu-jitsu edzéseken is vettem részt, ami az erőnlétemet javította, valamint a bajai MA-MI Crossfit edzésekre jártam.


e: - Most nyilván ez a mérkőzés a legfontosabb, de vannak-e esetleg további célkitűzések és tervek a közeljövőben?


V.P.: - Ami nagy boldogsággal tölt el, hogy március végén az érsekcsanádi önkormányzat támogatásával kiutazok 2 hétre Hollandiába, Európa egyik legnevesebb kick-box klubjába, a Mike’s Gymhez, ahol olyan nevek fordultak meg, mint Badri Hari, Gökhan Saki, Murthel Groenhart, Yoann Kongolo, Artur Kyshenko. Úgy gondolom, ez a karrieremben nagy előrelépés lesz, és egy álmom válik valóra. Április 25.-én Dubajban lesz egy címmérkőzésem, a francia Yohan Lidonnal, aki legyőzte Cedric Doumbe-t, mérkőzött John Wayne Parr-ral, Karim Ghajjival, Yodsanklai Fairtex-szel. Ha nem lesz sérülésem a meccsen, április 29-én a minden évben megrendezett Bács-Team keceli gáláján lesz egy mérkőzésem.


e: - Köszönjük Patrik, és sok sikert kívánunk a hétvégi mérkőzéshez!