Esztergom-Kertváros Kupa - Több, mint 150 versenyző

Az Esztergom-Kertváros Kupa szombaton immáron tizenkettedik alkalommal került megrendezésre.

[caption id="attachment_9787" align="aligncenter" width="504"]Esztergom-Kertváros Kupa /képünk illusztráció/[/caption]

A sors úgy hozta, hogy a legelső után ismét Dorog volt a házigazda – a többit Esztergomban tartották –, azon belül is az Eötvös iskola tornacsarnoka.


A versenyre huszonkét egyesület százötvenhárom harcművésze nevezett. A szervezők kata, azaz formagyakorlat, önvédelem, light és full contact, valamint K-1 szabályrendszerű kategóriákat hirdettek meg.


A versenyt a házigazda, esztergom-kertvárosi Fighting Kempo nyerte meg, megelőzve a második Black & Gold Angels Veresegyházi Kick-Box, K-1 SE-t és a harmadik VI-GÓ SE-t.


A csapatverseny végeredménye (1-6. hely):
1. Fighting Kempo, Esztergom-Kertváros
2. Black & Gold Angels Veresegyházi Kick-box, K-1 SE
3. VI-GÓ SE, Mosonmagyaróvár
4. Szilágyi Team (Herceghalom-Budakeszi)
5. Dorogi Nehézatlétikai Club
6. Újfehértói Kempo HSE és Szigetszentmiklós-Tököl SE


Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke elmondta, hogy örül a kupa iránti nagy érdeklődésnek és a jó szakmai színvonalnak, amely azt mutatja, hogy komolyan vették a felkészülést a harcosok és céljuk volt ezen a tornán.


A Magyar Kempo Szövetség versenynaptárában is szereplő mostani tornával egy sűrű program kezdődött meg. Még a hónap végén újabb megméretés vár a kempókákra a XIII. Felcsút Kupa Nyílt Nemzetközi Kempo Bajnokságon, majd áprilisban már a XIV. IKF Kempo Világbajnokságon, Portugáliában kell bizonyítaniuk hazánk legjobbjainak. Májusban pedig újabb magyar bajnoki forduló, a Budakeszi Kempo Kupa vár a sportolókra.


A Esztergom-Kertváros Kupa versenyen készült további fényképek megtekinthetőek a Magyar Kempo Szövetség hivatalos Facebook-oldalán.


/A Magyar Kempo Szövetség sajtóközleménye nyomán/