GLORY 39 - Videók és eredmények

A hétvégi brüsszeli GLORY 39 gálán a hatalmas csaták mellett pár kiütést is láthattunk. Igaz, nem sokat, de ezek elég jóra sikerültek.

GLORY 39 lead


A kevés kiütés kapcsán azonban igazán nincs miért keseregni. A legtöbb meccs tempója, színvonala kárpótolt mindenkit ezért. Harut Grigorian, Sitthichai, Petchpanomrung, Serhiy Adamchuk, Cedric Doumbé gondoskodtak az izgalmakról!


Doumbé és Kongolo már a mérlegelésen majdnem összeverekedtek. Korábban sem volt túl jó a viszony és ez sem segített rajta. Egy biztos, barátok ezután sem lesznek. Ahogy korábban írtuk, pályájuk során a két harcos már találkozott. Azóta azonban Doumbé hatalmasat fejlődött, míg Kongolo látványosan nem lett más vagy sokkal jobb harcos.


Kongolo igen fel volt húzva, szinte végig idegből verekedett, Doumbé pedig még több lapáttal is rátett a meccs során. Parádés bunyót hozott. A Nieky Holzkentől címét elhódító Doumbé következő ellenfele Murthel Groenhart lehet, a GLORY-val pedig új szerződést aláíró Holzken már be is jelentkezett a győztesért. Vissza szeretné kapni a fényes övet, nem vitás.


https://www.youtube.com/watch?v=ejSKfx6T194

A pehelysúlyú torna döntőjében végül Serhiy Adamchuk és Petchpanomrung Kiatmookao találkoztak, akik mindketten egyhangú pontozással jutottak tovább. Három kemény menet után Petchpanomrung megosztott pontozással, de vitte a meccset, ezzel pedig bebiztosította a helyet, hogy a megüresedett övért menjen, melyet Robin van Roosmalentől azért vettek el, mivel legutóbbi meccsén nem hozta a súlyt. Kellemetlen szituáció, hiszen Petchpanomrung az övet Roosmalentől elhódító Sittichai-hoz egy nagyon hasonló stílust képvisel.


https://www.youtube.com/watch?v=X6tX6Kh6sGU

Jamal Ben Saddik egyhangúlag nyert Guto Inocente ellen, kihívta Rico Verhoevent, majd a ring közepén néztek farkasszemet egymással. Ben Saddik még az It's Showtime időkben, bemutatkozó meccsén ütötte ki Rico-t, azonban azóta nagyon sok minden változott. Rico valószínűleg jelenleg a legjobb létező nehézsúlyú kickboxer, aki valószínűleg ledarálja Ben Saddikot, ha legközelebb összefutnak.


A GLORY 39 főmeccsén, a Super Fight sorozat keretein belül Sitthichai Sitsongpeenong és Dylan Salvador pályájuk harmadik találkozóját vívták. A tét ezúttal Sitthichai könnyűsúlyú öve volt. A találkozó elég közelire sikerült, egészen a harmadik menetig. A negyedikre fordulni kezdett a kocka, a thai pedig egyre többet talált test-tédeseivel. A menet vége előtt 15 másodperccel pedig leküldte Salvadort, aki ugyan felállt, de a számolásra nem nagyon válaszolt. Helyette kiköpte fogvédőjét és a sarokba sétált.


https://www.youtube.com/watch?v=o5Ojvy8tZuE
A GLORY 39 eredményei tehát:

Cedric Doumbe egyhangú pontozással legyőzte Yoann Kongolot
Jamal Ben Saddik egyhangú pontozással legyőzte Guto Inocente-t


Glory pehelysúlyú torna elődöntő


Serhiy Adamchuk egyhangú pontozással legyőzte Nafi Bilalovski-t
Petchpanomrung Kiatmookao egyhangú pontozással legyőzte Alexei Ulyanov-ot


Glory pehelysúlyú torna finálé


Petchpanomrung Kiatmookao megosztott pontozással legyőzte Serhiy Adamchuk-ot


Super Fight Series


Sitthichai Sitsongpeenong (T)KO győzelmet aratott Dylan Salvador felett a 4. menetben
Marat Grigorian 2. menetes KO győzelmet aratott lábrúgásokkal Anton Petrov felett
Qinghao Meng megosztott pontozással legyőzte Killian Moulun-t
Harut Grigorian egyhangú pontozással legyőzte Pavol Garaj-t
Tyjani Beztati 2. menetes (T)KO győzelmet aratott Sabri Ben Henia felett