Kickbox VB Dublin - 25 versenyzőnk a világkupán!

Kickbox VB Dublin! A világ legnagyobb küzdősport rendezvényének tartják a kick-boxosok a sportág dublini világkupáját, Az Irish Opent, amelyen a hétvégén 25 magyar versenyző tűnik majd fel tatamin és ringben!

Kickbox VB Dublin 2017 illusztráció


A dublini Kickbox VB-n 31 ország képviselői vesznek majd részt, a nevezések száma pedig eléri a négyezret. Az óriási méretű Világkupán a gyerekektől a felnőtteken át a veteránokig, hat szabályrendszerben vonulnak majd fel a korosztályok.


A legeredményesebb magyar szakágban, a pointfightingban tíz fővel szerepelnek az évek során számos világ- és Európa-bajnokot kinevelt csepeli Halker-Király Team felnőtt versenyzői, akárcsak a korábbi 7-szeres világbajnok és 8-szoros Európa-bajnok Debreczeni Dezső tanítványai. A full-contact szabályrendszerben Juhász Gábor szövetségi kapitány vezetésével szintén harcba szállnak az érmekért a magyarok.


„Aki a kickboxban meg akarja mutatni magát, az mind ott van.” – jellemezte a versenyt Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke. – „Ennek ellenére válogatott kerettagjainktól azt várjuk, hogy dobogós helyen végezzenek, és lehetőleg jussanak döntőbe. A másik kimondott célunk, hogy a pointfighting szakágban a magyarok nyerjék meg a csapatversenyt. Ezt ugyanis az utóbbi évek legrangosabb viadalain rendszeresen mi nyerjük, és nem akarjuk most sem, hogy csorbát szenvedjen a tekintélyünk, és hogy felbátorodjanak az ellenfelek.”


A legjobb hazai kick-boxosok 2017-ben itthon is megmutathatják majd tudásukat, méghozzá nem is egyszer! Májusban Budapesten is rangos világkupa lesz, novemberben pedig szintén a magyar fővárosban rendezik az idei pointfighting, kick-light és full-contact világbajnokságot!


/Az Objektív Hírügynökség cikke nyomán/