Magyar Nagydíj - Sikeres második nap

Tizennyolc magyar versenyző állt szőnyegre a 2017. évi Magyar Nagydíj, Polyák Imre Emlékverseny második versenynapján.


A mieink közül döntőt birkózhatott és ott diadalmaskodni tudott a 71 kilogrammos Korpási Bálint, valamint a 80 kilogrammos Bácsi Péter is. Bálint a szerbek Eb-ezüstérmesét, Alekszandar Makszimovicsot, míg Peti az amerikai Geordan Speillert győzte le a fináléban.


Mindkét világbajnokunk meggyőző birkózást mutatott be a nap folyamán, így megérdemelten állhattak fel a dobogó legfelső fokára. Ugyancsak érmet vehetett át Szombathelyen a 98 kilogrammos Kiss Balázs is, akit a fehérorosz Eb-bronzérmes Hrabovik megállított a negyeddöntőben, Balu azonban a vigaszágon, majd a bronzmérkőzésen is remekül birkózott, harmadik lett súlycsoportjában.


A vasárnapi verseny egyik kellemes meglepetését a ceglédiek fiatal birkózója, az 59 kilogrammos Andrási József okozta, izgalmas mérkőzéseket maga mögött hagyva végül ötödik lett a Vas megyei városban. A magyar csapatot tekintve kiesett a versenyből az 59 kilós Kovács Bence, a 71 kilós Kottes Pál, Jäger Krisztián, Lévai Tamás, a 80 kilós Szabó László, Papp Bertalan, Ubrankovics Norbert, Szabó Martin, Scheichler Tamás, a 98 kilós Németh Iván, Érsek Róbert, Fodor Tamás, Varga Ádám és Fodor Péter is.


A magyar csapat négy aranyérem mellett tehát két bronzérmet és egy ötödik helyezést szerzett a 2017. évi Magyar Nagydíj, Polyák Imre Emlékversenyen, ahol 19 ország, 117 birkózója képviseltette magát.


/forrás: birkozoszov.hu/