Ungvári Miklós bronzérmes Bakuban

Hét magyar judós lép tatamira a hétvégén Bakuban, az idei második Grand Slam-viadalon. Az első két nap mindegyikén született magyar érem!

[caption id="attachment_10519" align="aligncenter" width="504"] fotó: MTI[/caption]

A pénteki versenynapon Pupp Réka a dobogó második helyére állhatott fel, ezzel indult el a magyar érmek gyűjtése. A szombati napon a két Ungvári testvér, Miklós és Attila lépett tatamira, és Rékához hasonlóan nagyszerű formában judóztak.


Miklós üzbég és ukrán ellenfél legyőzésével jutott be a négy közé, ahol hosszabbítás után vazarival kikapott a hozzá hasonlóan olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok japán Nakaja Rikitől. A bronzmérkőzésen a háromszoros vb-bronzérmes Ungvári ipponnal verte a hazai közönség előtt szereplő, nála 17 esztendővel fiatalabb Hidayat Heydarovot.



"Januárban azt mondtam, adok három hetet magamnak, és ha úgy látom, nem sikerül visszajönnöm közel abba a formába, amelyben az olimpia előtt voltam, akkor végleg abbahagyom. De hála Istennek, biztató jelzések jöttek, s úgy voltam vele, hogy nekiugrok. Persze néha kicsit fáj, nem olyan könnyű, mint húsz évvel ezelőtt, de a hazai rendezésű vb tényleg motivál.” - nyilatkozta Ungvári Miklós a Magyar Nemzet Online-nak.


Öccse, az Eb-harmadik Attila a 81 kilogrammos bronzcsatában ipponnal kikapott a 34 évesen komolyabb nemzetközi eredmény nélkül álló japán Kenya Koharától, és ötödik lett.


A mai zárónapra is jut három judósunk: Cirjenics Miklós (100 kg, Atomerőmű SE), Bor Barna (+100 kg, Atomerőmű SE), valamint Joó Abigél (78 kg, KSI SE) személyében.


/A judoinfo.hu és a vs.hu cikke bővítve/