Rajtol a brazil jiu-jitsu Világbajnokság

A mai nappal elrajtol a brazil jiu-jitsu legjelentősebb éves eseménye, a Világbajnokság!


A világ legjobbjai mérik össze mától tudásukat Kaliforniában a brazil jiu-jitsu Világbajnokságon! Több száz versenyző, számtalan világsztár és a küszöbön toporgó fiatal tehetségek.


Sajnos hiányzók is akad a sztár névsorában. Mindközül a rajongók számára a legfájóbb Rafael Mendes neve. A 6x Világbajnok néhány napja jelentette be, hogy visszavonul az aktív versenyzéstől. Egy térdsérülés gátolta meg az nevezésben a bjj fenomént, Keenan Cornelius-t, aki április óta kényszerpihenőjét tölti. Tiltott szer használata miatt nem vehet részt a Világbajnokságon a berimbolo-specialista Paulo Miyao, akinek a következő két évben nem is lesz lehetősége IBJJF által felügyelt tornán részt venni. A hiányzók névsorában van még TJ Torres és Claudio Calasans is.


https://www.facebook.com/FloGrappling/videos/1842541122426290/

Így maradunk csillagok nélkül. Láthatjuk majd az idén szárnyaló Leandro Lo-t, Rubens Charles-t, azaz Cobrinha-t, Gianni Grippo-t, Buchecha-t, Mackenzie Dern-t, Romulo Barral-t, és még sokáig sorolhatnánk….


A küzdelmek ma kezdődnek, a megszokott ütem szerint a fehér öves versenyzőkkel indítva a sort, mígnem vasárnap elérkezvén a fekete övesekig. Parázs mérkőzésekben és szép megoldásokban biztosan bővelkedik majd mindegyik kategória, így, akinek lehetősége van rá, érdemes folyamatosan követni az eseményeket!


Magyar indulókért ezúttal is szoríthatunk. Ott lesz a tatamin a világbajnok, Szűcs Kristóf, Lakatos Sándor és Csorba Gusztáv is!