A 2019-es Európa Játékokon is ott lesz a karate

Egyre inkább az olimpia sportágak családjába sorolható a karate. Ezt jelzi, hogy a 2015-ben először megrendezett Európa Játékok után a 2019-es eseményen is tatamira léphetnek a kontinens legjobb karatésai – erről állapodott meg az Európai Karate Szövetség és az Európai Olimpiai Bizottság.

[caption id="attachment_17176" align="aligncenter" width="503"] fotó: Nagy Ákos[/caption]

Az ismételt programra kerülés újabb mérföldkő a japán eredetű küzdősport számára, amely így a 2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát követő és a 2020-as tokiói ötkarikás játékokat megelőző esztendőben is rangos olimpiai eseményen mutathatja meg magát. Az újabb jelenlét egyúttal erősíti a sportágat űzők több tízmilliós táborának a reményeit, hogy a karate a későbbiekben is ott lehet a különböző ötkarikás játékokon.


A Minszkben sorra kerülő Európa Játékok karate tornájának rangját emeli, hogy a megmérettetés egyik állomása lesz a 2020-as olimpiai kvalifikációs sorozatnak.


A fehérorosz fővárosban megrendezésre kerülő esemény a magyar versenyzők számára is meghatározó lehet a Tokió felé vezető úton. A két évvel ezelőtti bakui Európa Játékokon – ahol 38 ország karatésai mérték össze a tudásukat – Tadissi Martial révén egy ötödik hely jutott hazánknak. A Magyar Karate Szakszövetség célja, hogy 2020-ban jusson ki magyar versenyző a sportág olimpiai debütálására, és éremmel térjen haza Tokióból.


/karate.hu/