Bereczki Dominik - Címmeccs után

Bereczki Dominik a WKF szervezet új profi világbajnoka!

Bereczki Dominik a WKN övvel


Bereczki Dominik a WKF Interkontinentális muay thai bajnoki övmeccs és az elhódított IFMA bronz után sem állt meg. Bár sokan tán nem hallottatok róla, Dominik háza táját nem kerülték el a történések. Nemrégiben meghívást kapott a milánói Bellicum nevű gálára, ahol 10 másodperc alatt kétszer küldte le svájci ellenfelét, Laurent Clément-et, ezzel pedig elnyerte a WKF -75 kg kategóriájának övét. Dominikkal a meccs után szinte azonnal felvettük a kapcsolatot és az elmúlt időszak történéseiről, meccséről, de a terveiről is kérdeztük.


ellenfelem.hu: - Először is engedd meg, hogy ismételten gratuláljunk a szép győzelemhez és csillogó, új WKF övedhez! Mesélnél róla egy kicsit, hogy mi minden történt veled a WKN Interkontinentális muay thai bajnoki övmeccs után, melyet Jiří Apeltauer ellen vívtál?


Bereczki Dominik: - Üdvözlök mindenkit! Köszönöm szépen! Rögtön itt, az elején szeretném megköszönni a Perfect Fight Club-nak és edzőimnek, Nagy Balázsnak, Rubin Olivérnek, valamint a PFC támogatójának, az ILG-nek. Nélkülük nem sikerült volna. Az Apeltauer elleni meccs után a válogatottal mentünk split-be, az IFMA muay thai eb-re, ahol 75kg-os kategóriában bronzérmet hoztam haza.


e: - Változtatott az a meccs vagy azóta vívott, más küzdelmed a hozzáállásodon, fizikai vagy mentális készüléseden? Ha igen, mennyiben, ill. milyen értelemben?


BD: - Változtatott, mivel mind a 2 meccs elúszott pontozással az összeszedetlenségem végett. Október óta nem meccseztem, így már nagyon vártam, hogy újra ringbe lépjek!


e: - Mikor jött a felkérés erre, a Bellicum gálán vívott párbajra és hogyan kopogtatott be a lehetőség?


BD: - Egy angol ismerősünk által jött a felkérés, 2 héttel a mérkőzés előtt. Egy korábbi, Giannis Skordilis elleni győzelmem után megmaradt a kontakt az angol promóterrel, akinek jó kapcsolatai vannak nemzetközi, nívós rendezvényekre.




[caption id="attachment_17375" align="aligncenter" width="504"] "Tudtam, hogy hazai pályán lesz, helyi kedvenc, így a pontozásban nem bíztam."[/caption]

e: - Mit tudtál előzetesen Laurent Clémentről és hogyan készültél ellene? Megláttatok valamit esetleg stílusában és ezért volt a stratégiátok része, hogy rögtön nagy nyomás alá helyezed vagy a küzdelem hevében improvizáltál és alakult így?


BD: - Nem ismertem, de a felvételek alapján láttam, hogy kényelmi bunyót csinál, lassan áll be "üzemi hőmérsékletre". Tudtam, hogy hazai pályán lesz, helyi kedvenc, így a pontozásban nem bíztam. Ezért hát bekezdtem és jól sikerült.


e: - Hol láthatunk legközelebb a ringben? Itthon vagy esetleg már szóba is került egy címvédés?


BD: -A meccs után odajött hozzám az olasz menedzser és felajánlott egy lehetőséget egy milánói gálára, de az majd csak januárban lenne. Addig még meglátjuk mi lesz.


e: - Mi a következő lépés? Készülsz tovább és szigorúan formában maradsz vagy sort kerítesz a bajnoknak kijáró nyári pihenőre?


BD: - Természetesen edzésben maradok, de mellette próbálom azért élvezni majd a nyarat is! 😉


Köszönjük, hogy időt szakítottál ránk! Készülés esetén sikeres, sérülésmentes edzést kívánunk, amennyiben pedig a pihenő mellett döntesz, úgy jó kikapcsolódást!