Harcosok Klubja 28 - Elszaszer Dávid

Egymást érik a gálák itthon és külföldön is sorra lépnek a magyar harcosok kötelek közé. Nem sokkal vagyunk túl a Kickbox Világkupán, most pedig a Harcosok Klubja soron következő, 28-as sorszámú gálája közelít.

Elszaszer Dávid
Az est több ígéretes meccset is kínál a rajongóknak, ezek egyike pedig az Elszaszer Dávid vs Fábián Kristóf párosítás. Jelen interjúnkban Elszaszer Dávid szólal meg, de természetesen a páros másik fele sem maradhat ki!

ellenfelem.hu: - Szia Dávid! Először is engedd meg, hogy gratuláljunk a Világkupán elért eredményedhez. Milyen volt a verseny ill. milyen érzés volt egy ilyen rangos, hazánkban rendezett világverseny dobogójának tetején állni?


Elszaszer Dávid: - Köszönöm szépen! Nagyon erős mezőny gyűlt össze, az elődöntőben egy ügyes németet győztem le, a döntőben sikerült megvernem egy nagyon rutinos bolgár versenyzőt. Felemelő érzés volt megnyerni a súlycsoportomat, magyarországi világkupán még nem indultam ringben, szóval ezért is nagy öröm volt számomra a győzelmem!


e: - Következő ellenfeled egy rutinos, thai-box Európa-bajnok, akivel azonban K-1 szabályok szerint, ha lehet mondani, félúton találkoztok. Mennyire ismered Fábián Kristóf "munkásságát"?


ED: - Láttam jó pár meccsét. Kristóf egy rutinos és eredményes versenyző ezért is várom már a mérkőzést!


e: - Kristóf főleg muay thai-ban utazott eddig, így kickboxban valószínűsíthetően nagyobb a rutinod. Hogy látod, mit vársz a meccstől?


ED: - A meccs szabályai szerint egy fogásból csak egy technikát lehet végrehajtani és aztán el kell engedni az ellenfelet, ez valószínűleg nem Kristófnak kedvez mivel a meccseit látva szeret hosszú fogásból dolgozni. De biztos vagyok benne, hogy nagy bunyó lesz! De jól felkészültünk!


e: - Mire számítasz Kristóf kapcsán? Gondolod, hogy lassabban indul majd kicsit, igyekszik terelni, nyomást gyakorolni? Milyen megközelítés a legvalószínűbb szerinted a részéről?


ED: - Számítunk rá, hogy megpróbál majd egy feszest távolságot tartani és abból dolgozni.


e: - Kivel készülsz a meccsre? Van valaki, aki hasonló testalkatú és úgymond próbálja kicsit visszaadni azt, amire Kristóffal kapcsolatban számítotok?


ED: - Edzőmmel, Gnyálin Istvánnal, meg a csapat többi tagjával. Az edzőtársak a páros gyakorlatoknál nagy segítséget nyújtanak a felkészülésben!


Köszönjük, hogy időt szakítottál ránk és további sikeres, sérülés-mentes felkészülést kívánunk!