Heti összefoglaló (139.)

Mondhatni, hogy az első nyári összefoglalónkat olvashatjátok most. Megérkezett a jó idő, és hamarosan jön a nyári táborok időszaka. De azért a nyári szünet még nem kezdődött el mindenkinek. Zajlik a brazil jiu jitsu Világbajnokság és előttünk van még egy Harcosok Klubja rendezvény is! De nézzük, hogy miről volt szó ezen a héten! Heti összefoglaló az ellenfelem.hu-n!


Hétfőn a Buakaw-ról készült látványos dokumentumfilmet tekintettük meg, melyben a legendás harcos emberi oldalát, hátterét is megismerhettük.


Kedden a hétvégén lezajlott karate Magyar bajnokság eredményeiről olvashattatok. Elmondható, hogy létszámában, színvonalában és szervezésében is az eddigi legjobb Magyar bajnokságot rendezte a Magyar Karate Szakszövetség. Ahogy említettük, a héten kezdődött a brazil jiu jitsu Világbajnokság. Ennek apropóján állandó vendég írónk, szakértőnk, Nagy Tamás készített egy cikket arról, hogy miként készített fel egy versenyzőt a megmérettetésre.



Szerdán szót ejtettünk a bandázs fontosságáról, hiszen sérülést nem csak versenyen vagy mérkőzésen, de edzésen is könnyen szerezhetünk. A jól feltekert bandázs sok kellemetlenségtől kímélhet meg minket! És, ha már az edzésnél tartottunk, akkor egy lábmunka gyakorlatsorral koronáztuk meg a napot.


Csütörtökön már rátértünk magára a brazil jiu jitsu Világbajnokságra. Ekkor kezdődtek meg a harcok a tatamin a medálokért. A mezőnyben három magyar indulóval. Csorba Gusztáv, Lakatos Sándor és Szűcs Kristóf indul a legjobban ellen. Este egy igazi legendával folytattuk. Ő nem más volt, mint a brocktoni szikla! A gránit állkapcsú, hatalmas erejű és emberfeletti akarattal bíró, veretlen nehézsúlyú bajnok, Rocky Marciano!


Pénteken már egy hazai földharc-versenyt harangoztunk be, mégpedig a G4 Grappling Liga utolsó fordulóját, a Siófok 2017 Grappling Bajnokságot, a Global Grappling szervezésében.



Szombaton maradtunk a jiu jitsunál, és egy dokumentumfilmet néztük meg a sportág második "fővárosáról", Kaliforniáról. Egykori legendás harcosok és mai top versenyzők mesélnek élményeikről, a jelenről, jövőről és a sportág hibáiról.


Vasárnap az egy éve elhunyt ökölvívó legendára, Muhammad Alira emlékeztünk az évszázad mérkőzésével!


Ez volt tehát a Heti összefoglaló, kövessetek minket a következő héten is!



ellenfelem.hu - A harcos közösség