Ökölvívó EB - Már az érem a tét

Harcsa és Hámori is a legjobb nyolc között, azaz világbajnoki kvótával várja az ökölvívó Eb folytatását!

[caption id="attachment_17386" align="aligncenter" width="504"] A kép illusztráció /fotó: AIBA/[/caption]

Kovács Richárd után tegnap Harcsa Zoltán (75 kg) és Hámori Ádám(91 kg) is a nyolc közé jutott a harkivi ökölvívó Európa-bajnokságon, ezzel  kvótát szerezve  a hamburgi Világbajnokságra.


Az Európa-bajnoki bronzérmes Harcsa- a korábbi két alkalmat lemásolva - ismét legyőzte a török Birol Aygünt, ezúttal 4-1 arányban. Harcsa leiskolázta az Eb újonc törököt, minden menetét hozta. Az elején az "éhes" Harcsa nagyon bekezdett, ami érthető, mert előbb erőnyerővolt és csak egy hét kinn tartózkodás után jutott hozzá, hogy ő is végre ringbe léphessen. Szerdán a szlovák Andrej Csemezellen folytatja a négy közé jutásért, azaz az éremért. Hivatalos mérkőzésen még nem találkoztak egymással, a szlovák versenyző első éves felnőtt, aki idén váltott súlycsoportot és ment fel a 75 kg-ba. Kellemetlen, jó szemű, küzdőképes ellenfél.


Hámori Ádám a szlovák Erik Tlkaneccel csatázott és óriási küzdelemben 3-2-vel jutott tovább. Hámori első menete elúszott, de a következő kettőt hatalmas harcban nyerte. A szlovák nem tudott visszavágni a legutóbbi vereségért (2015-ben a bakui Európa Játékokon találkoztak, s akkor is magyar győzelem született). Hámori az  utolsó másfél percben a rá jellemző harcoserényeket vonultatta fel és ez nyomós érv volt a sikere eléréshez. Szerdán Hámori a kategória riói olimpiai bajnokával, a világbajnoki és az Európa-bajnoki cím védőjével, az orosz Jevgenyij Tyisenkoval mérkőzik a négy közé kerülésért, azaz az éremért. Az orosz klasszis 2015 óta nem kapott ki, sorrendben az utolsó 23 mérkőzését megnyerte, köztük a Nagy Bence ellenit is az idei  tornán Helsinkiben.


Szerdán a harmadik világbajnoki kvalifikált bokszolónk Kovács Richárd is szorítóba lép (64 kg) a négy közé jutásért. A súlycsoport harmadik számú kiemeltje, az örmény Hovhannes Bacskov lesz az ellenfele.


/A MÖSZ sajtóanyaga/