Ökölvívó EB - Négy magyar van még versenyben

A Harkivban zajló Elit férfi ökölvívó Európa-bajnokság harmadik napján a negyedik magyar versenyző is kiesett az első mérkőzése után.

[caption id="attachment_17362" align="aligncenter" width="504"] A kép illusztráció /fotó: AIBA/[/caption]

Vasárnap egy magyar szereplője volt az Európa-bajnokságnak, Kovács Pál személyében, de Szaka, Vadás és Csóka Nándor után ő is érem - és világbajnoki szereplés - nélkül térhet majd haza.

81 kg: Polynekis Kalamaras (GRE) - Kovács Pál 5-0


A korábbi súlycsoportját, a 75 kg-t elhagyva Kovács a 81 kg-ban mutatkozott be. Sajnos sikertelenül. Mindkét 22 éves versenyző EB-újonc. A mérkőzés pontatlan ütésekkel volt tele. Kovács küzdött, de ez kevés volt a jóval többet találó göröggel szemben, Kovács a végére el is készült az erejével. A harmadik menet második felében hiába harsogta a szorító sarkából Balzsay Károly szövetségi kapitány, hogy "Pali, most mutasd meg, te akarod jobban a győzelmet!", ennek a buzdításnak elmaradt a hatása, Kovács egyhangú pontozással vesztett.


A még versenyben levő magyarok további mérkőzései:


49 kg: Virbán Gábor - Muhammet Unlu (TUR) 19-én, a tét a legjobb nyolc közé kerülés, ami VB kvalifikációt jelent egyben.


64 kg: Kovács Richárd - Makszim Viszlouh (BLR) 19-én, a tét a legjobb nyolc közé kerülés, ami VB kvalifikációt jelent egyben.


75 kg: Harcsa Zoltán erőnyerő, 20-án mérkőzik a török-izraeli pár győztesével


91 kg: Hámori Ádám - Erik Tlkanec (SVK) 20-án