Birkózó VB - Fantasztikus magyar rajt

Három magyar bronzérem is született a 2017. évi felnőtt birkózó Világbajnokság nyitónapján, Párizsban!

[caption id="attachment_17787" align="aligncenter" width="504"] fotó: birkozoszov.hu[/caption]

A magyar kötöttfogású csapatból a Világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint 71 kilóban, az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Lőrincz Tamás 75 kilóban, míg a világbajnok Kiss Balázs 98 kilóban állhatott fel a dobogó harmadik fokára.


Maci osztrákot, szlovákot és egyiptomit győzött le, majd kazahtól kikapott az elődöntőben, végül oroszt vert a bronzért. Szöcsi palensztint, kirgizt és dél-koreait megverve jutott az elődöntőbe, ahol kikapott az orosztól, majd a bronzcsatában török ellen diadalmaskodott. Balu orosz elleni vereséggel kezdett, majd délután a vigaszágon egy órán belül kirgizt, marokkóit és franciát legyőzve harcolta ki a bronzcsatát, ahol ukránnál bizonyult jobbnak.


A nap negyedik magyar birkózója, az Európa-bajnok Lőrincz Viktor két győztes mérkőzés után a későbbi bronzérmes iránitól kapott ki 6-4-re, végül nyolcadik helyezett lett súlycsoportjában.


Bővebben az első versenynap eseményeiről ITT.


A párizsi világbajnokság második versenynapjára újabb négy kötöttfogású súlycsoportban mérlegeltek. Magyarország akárcsak az első napon, így ezúttal is mind a négy súlycsoportban érdekelt lesz. Az 59 és 66 kilóban két Eb-ötödik helyezettünk, Torba Erik és Krasznai Máté igyekeznek majd legjobbjukat nyújtani, míg a 80 kilóban a világ- és Eb-bronzérmes Szabó László, a 130 kilóban pedig az Eb-ezüstérmes Lám Bálint képviseli hazánk színeit. A sorsolás nem könnyű, Krasznai a tizenhat közé fog kezdeni, míg a többiek selejtezővel rajtolnak kedden 10 órától.


/forrás: birkozoszov.hu/