Kezdődik a judo Világbajnokság

Vasárnap délután a budapesti Intercontinental Hotelben tartották meg a Suzuki Judo Világbajnokság egyéni küzdelmeinek sorsolását. Marius L. Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke köszöntötte a sorsolás résztvevőit, aki szólt róla, hogy vasárnap a budapesti Operaházban gálaműsorral ünnepelik az IJF megalakulásának 65. évfordulóját, hétfőn pedig megkezdődik a sportág csúcseseménye, a budapesti Suzuki Judo Világbajnokság!


Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke házgazdaként köszöntötte a vendégeket, s kifejezte reményét, hogy mindenki jó érzésekkel, szép emlékekkel fog amjd visszaemlékezni az előttünk álló eseményre.


A sorsolást megelőző akkreditációs során sok nyitott kérdésre választ kaptunk, így eldőlt, hogy 126 ország összesen 731 judósa lép tatamira a budapesti világbajnokságon, mind a két szám nagyobb, mint a legutóbbi, 2015-ös asztanai létszám, ennél többen csak 2011-ben, a párizsi világbajnokságon vettek részt, de az amolyan „kísérleti esemény“ volt abból a szempontból, hogy minden ország minden súlycsoportban két versenyzőt indíthatott.

Ami a mieink sorsolását illeti, nem beszélhetünk könnyű ágról egyik indulónk esetében sem. Sőt, inkább nehéznek látszik az út minden indulónk előtt, csaknem mindenki számára szükség lesz egy vagy több bravúrra ahhoz, hogy a legjobb nyolc közé jussanak, vagyis szerepelhessenek a délutáni programban. A sikerhez nagy támogatást adhat a hazai közönség, amelynek buzdítása a nehezebb feladatokat is megoldhatóvá teszi.



A teljes sorsolás ITT tekinthető meg!

Augusztus 28-án hétfőn két magyar judósért szoríthatunk a VB első versenynapján Csernoviczki Éva és Szabó Csaba lép tatamira.


Csernoviczkia kubai Melissa Hurtado Munoz ellen kezd, míg Szabó az olasz Elios Manzi ellen kezdi meg a küzdelmeket!


/forrás: judoinfo.hu/