Kick-box EB – Több, mint 100 fős osztaggal készülünk!

Kick-box EB! A kick-box sportág legközelebbi kiemelkedő eseménye a szeptember 2 és 10 között Macedónia fővárosában, Skopje-ban megrendezendő utánpótlás Európa-bajnokság lesz, amire elkezdődött a felkészülés!

[caption id="attachment_14246" align="aligncenter" width="504"]kick-box eb illusztráció lead /képünk illusztráció/[/caption]

Nem csak a felkészülés zajlik már különböző edzőtáborokban, de kialakult az utazók listája is. A névsorban találunk olyanokat, akik évek óta az élmezőnyben vannak és számos kiemelkedő eredménnyel rendelkeznek és nagy számban indulnak újoncok, akik az idei Világ és Európa- kupa eredményeikkel harcolták ki a válogatottba kerülést.


Minden versenyző nagy erőbedobással edz, többen közöttük szinte alig pihentek a tavasz szezon után. A legtöbb versenyző már június végén, július elején megkezdte a munkát erős alapozó edzésekkel. Igazából most már a formába hozás időszaka zajlik a bő egy hónap múlva esedékes Európa-bajnokságra.


A magyar válogatott nagy létszámmal, 105 versenyzővel utazik a macedóniai Kick-box EB versenyre. A huszonegy klub közül a legnagyobb létszámot – huszonkilenc versenyző – a Békéscsabai Lakótelepi SE adja. Utánuk a Halker-Király Team Kick-box Akadémia következik huszonegy fővel.


Természetesen nem „csak” 105 kategóriában érdekeltek a magyarok, hiszen lesznek, akik több szabályrendszerben is elindulnak majd. Harminchárom versenyző mind light-contact, mind kick-light szabályrendszerben elindul majd.

A legnagyobb névnek a tavalyi év legeredményesebb kick-boksz versenyzője, Veres Roland számít. A még mindig junior korú, tavaly három felnőtt Európa-bajnoki címet szerző legény most egy negyedik szabályrendszerben, a ringben, full-contactban képviseli majd Hazánkat! A point-fightingosok közt is lesznek szép számmal, akik az egyéni mellett a csapat Európa-bajnokságon is pástra lépnek.


A nagy létszámú csapattal tekintélyes létszámú edzői gárda is utazik, s négy magyar bíró- Gasparik Róbert, Balázs Gábor, Koczka András és Jó Dobronya Róbert – vesz részt a bíráskodásban.