Kick-box utánpótlás EB - 37 ország között kell helyt állnunk

A szeptember 2 és 10 között, Macedóniában induló Kadet és Junior Kick-box utánpótlás EB-re idén 37 országból 1429 nevezés érkezett!

Kick-box utánpótlás EB lead


A Kick-box utánpótlás EB-re népes magyar küldöttség utazik, akik egyébként igen hosszas felkészülésen vannak túl. Az első időszakban klub keretben készültek alapozással, formába hozással, több edzőtáborban is. Így kialakultak a versenysúlyok is, és a kisebb sérülésektől eltekintve nagyobb sérülések nem gátolták a résztvevőket.


A központi munkát light-contact és kick-light szakágakban a szövetségi kapitány Dancsó Zoltán és kijelölt segítője Olasz Attila irányította, a ringes versenyzők felkészülését Rehák György és Papp Attila felügyelte. A szakemberek elmondása szerint bizakodva várják a kontinens viadalt, a fiatalok jó mentális és fizikális állapotban vághatnak neki a szeptember 2-án kezdődő Európa-bajnokságnak.


Lezárultak a nevezések, ezek szerint 37 országból 1429 nevezés érkezett. A magyar csapat 3-án 12. órakor mérlegel majd a Hotel Continentalban, ahol a szállás is lesz.


Kick-box utánpótlás EB 2017 keret

A csapatból két versenyző három (!) szabályrendszerben is elindul majd, míg 33 válogatottunk duplán indul, light- és kick-light szabályrendszerben. Szombaton és vasárnap lesz a mérlegelés, akkorára kell hozni a versenysúlyokat.


Hétfőn, 4-én tartják a versenybírók és az egészségügyi kar eligazítását, a sorsolást, és a WAKO tagországok képviselőinek hagyományos nyitó bankettjét. Kedden tartják a megnyitó ünnepséget és elkezdődnek a selejtezők.


Szerdán és csütörtökön szintén egész nap zajlanak a mérkőzések a döntőbe jutásért.8-án pénteken kerül sor a döntők első részére. Másnap, szombaton rendezik a döntők második részét és egy televíziós közvetítéssel egybekötött gálát.


A különböző kategóriákban több jól ismert, eredményes versenyző neve feltűnik: ott lesz Hammer Máté, Viczián Dániel, Fésű Lajos, Bolfán Ákos, Kürti Bonita, Veres Roland, Baros Tamás. K-1 szabályrendszerben Ádám Sándornak, Flack Márknak, Laska Bencének és Sándor Szergejnek szoríthatunk majd.


A teljes névsor a szövetség oldalán olvasható.


/A Magyar Kick-box Szakszövetség sajtóanyaga nyomán/