Mayweather vs McGregor – Papírforma

Magyar idő szerint ma reggel 7 óra körül Floyd „Money” Mayweather, nem túl nagy meglepetést okozva a 10. menetben TKO győzelmet aratott az ír Conor McGregor felett. A papírforma teljesült.

Mayweather vs McGregor lead


A kezdeti sikerek után McGregor a beszedett találatok, a tempó és a nyomás alatt egyre inkább elkészült erejével, majd a 10. menet elején Floyd egy hajráját követően – a rászámolást is kihagyva – a mérkőzésvezető beszüntette a találkát. Rég nem láthattak ilyen izgalmakat a nézők Mayweather meccsen!


Az első 3 menetet Floyd - mint korábbi meccsein is oly gyakran - inkább a feltérképezéssel, a táv, az időzítés finomságainak felfedezésével töltötte (ezeket három bíra is az írnek adta). Aztán akcióba lendült. Az 5.-6. környéke mindig is fordulópont volt utóbbi években vívott meccsein és ez most sem volt másként.


Egyre többször mozgott el, egyre inkább mozgott az ütésekkel együtt – elvéve ezzel élüket -, majd meg-megindulva mind több és több sikere volt támadásaival. Az alkalmas pillanatot felismerve aztán a 10. elején végső rohamra indult és szemmel láthatóan nem tudott nem találni McGregor állán, fején.


A papírforma teljesült, hiszen a csodán és a sport történelmének tán legnagyobb meglepetésén kívül nem nagyon lehetett másra számítani. Egy 49-0 mérleggel bíró, generációjának legjobb bokszolójának tekintett harcosnak mindent figyelembe véve nyernie is kell.


Vitatkozni vagy vitatni lehet, hogy mikor kellett volna befejeznie, mennyivel kellett volna dominánsabbnak lennie a meccs során, de nem biztos, hogy van sok értelme.


Állítólag Mayweather annyira vigyázott a kezeire, hogy az utolsó 30 napban nem is sparringolt. Viszont az utolsó pillanatban még egy 400 ezer dolláros fogadással is megpróbálkozott, hogy 9.5 menet alatt befejezni, de nem engedték neki. Valamit tudott...


Mayweather vs McGregor - Floyd akcióban


Mayweather ismét hatalmasat kaszált, mérlege pedig immáron 50-0. Elmúlt 40 éves és utódainak generációkra előre biztosított mindent, amit anyagiak terén csak biztosítani lehet. Conor McGregor pedig nem csak, hogy 111 találatot vitt be (Canelo mérlege 117, Pacquiaoé 81 találat) és kiállt 9 teljes menetet a Rocky Marciano rekordját is megdöntő legenda ellen, de – így vagy úgy - pár menetet el is vitt.


De Floyd nem véletlenül a legjobb. Uralta a tempót, hagyta, hogy McGregor a javát elsüsse az elején és sokat ment a testre, aminek – védelem híján – meg is lett az eredménye. De McGregorék terve alapvetően nem volt rossz. Szemmel láthatóan a különböző szögekre, azok kihasználására törekedtek és bár sokak szerint egyetlen találatra sem volt esélye, mégis talált.


Látjuk még bokszolni bármelyiküket? Mayweather számára többé valóban nincs értelme kötelek közé lépni. Ekkora pénzt nem kaszálhat még egyszer, karrierjéhez nem sokat tudna hozzátenni és csak veszélyesebb ellenfeleket találhatna.


McGregor egyértelműen tehetséges, aki sokat kihozhatna magából ezen a téren is, de valószínűleg az MMA mellett marad. A legtöbben – szakértők és rajongók – a végletek felé hajlottak, de McGregor jobban helyt állt, mint azt legvadabb kritikusai gondolták. Nem kizárt, hogy látjuk még kötelek között, de a cirkusz egy Mayweather nélkül megismételhetetlen.


https://twitter.com/SURBITON_BOXING/status/901669981817012229