Megatech Kupa – Telt ház Tatabányán

A VIII. Megatech Kupa ismét felforrósította a hangulatot a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban, ahol 16 muay thai és K1 küzdelmet izgulhatott végig a nagyérdemű.

Megatech Kupa lead


Parázs küzdelmeket, profi muaythai és K-1 superfightokat, nehézsúlyú presztízs csatákat és Magyarország ismert küzdősportolóit, válogatottjait láthatták az egész ország területéről érkező rajongók a VIII. MegaTech Kupa szorítójában.


A zömében K1 összecsapásokat felvonultató gálán a muay thai rajongóinak is kedveztek, hiszen négy színvonalas párharcot is láthattak a kilátogatók! Ahogy a gála egyik fő szervezője, Bányász Adrián írta Facebook oldalán, az erős fight card, motivált versenyzők hatalmas küzdelmeket, kiütéseket, drámát produkáltak a telt-házas közönség legnagyobb örömére.


A mérkőzések előtt beszédet mondott Dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízott és Bereznai Csaba Tatabánya város alpolgármestere. A gála során az egyesület elnöke és egyben másik fő szervezője, Molnár Endre köszöntötte és díjat adott át a ringben a '90-es évek tatabányai thai box magyar bajnokainak és varázsolt ezzel nosztalgikus hangulatot a csarnokba. A díjazottak: Vajdai Tamás, Kiss Ferenc, Berecz István, Schmidt László, Bányász Adrián.


Megatech Kupa Albrecht vs Spéth

A roppant kemény és rengeteg technikát felvonultató meccsek közül kiemelkedett a miskolci muaythai válogatott Spéth Norbert, aki Albrecht Péterrel csapott össze!


Bányász Adrián elmondta, nagyon szerette volna megmutatni a tatabányai közönségnek Norbit és boldog, hogy ez most sikerült is. Hatalmas csatát hozott a Hegedűs Márk kontra Lénárt Krisztián mérkőzés is, de a többi mérkőzésre sem lehet panasz. A közönség minden harc közben hatalmas hangulatot varázsolt.


A rendezvényt egyébkét öt nehézsúlyú küzdelem is színesítette.  Palkó Márk, a Nagykátai Meteor Kempo SE versenyzője megosztott pontozással - valószínűleg igen sokaknak meglepetést okozva - megnyerte a tatabányai Megatech Gála nehézsúlyú K-1 mérkőzését Gilányi Attila ellenében!


Kiss Balázs egy komoly tempójú meccsen legyőzte Nnadi Kristófot, Szakolczai Martin pedig Palaga Szilárd ellen húzta be a győzelmet. Természetesen majd' mindenki a fő mérkőzést várta a leginkább, amit a helyi Busai Gergely vívott a kiskunfélegyházi Nagy Krisztián ellen. Egy igazi közönségmeccsen roppant kemény csatát vívtak a felek. Gergely végig irányított és a végén a tatabányai fiatalember kezét emelték a magasba.

A tatabányai Mega Tech SE egyébként hét versenyzővel képviselte a várost, amiből hatan győztesen hagyták el a szorítót.


/Forrás: Facebook. Külön köszönjük a segítséget Bányász Adriánnak az anyag összeállításában/