Andy Souwer szeminárium - Kirobbanó siker, teltház

A hétvégi Andy Souwer szeminárium kirobbanó sikert aratott!


Teli edzőterem fogadta Andy Souwer-t a szombaton megrendezésre került szemináriumon, melyet a Red Corner Kempo szervezett (Hun Kempo Kai Szervezet) a Thai Boksz Akadémián.


Az edzésen a Kempo, a Thai Boksz és a Goju Ryu Karate képviselői vettek részt. Rendkívül megtisztelő volt, hogy jelen volt Hanshi Lovász Gábor 7. danos Kempo nagymester, valamint a hazai Thai Box ismert és jeles harcosai, edzői is.


Andy elmondta, hogy nem az volt a célja, hogy bonyolult, 8-10-es kombinációkat gyakoroljunk, hanem az, hogy legyünk tisztában az alapokkal, az egyszerűbb, de annál hatékonyabb technikákkal, taktikai elmozgásokkal, és hogy tudjuk, hogy mit, miért és hogyan csináljunk a küzdelem során. Kiemelte a kontratámadások és a lábmunka jelentőségét, valamint elmondta, hogy nagy hangsúlyt fektet arra, hogy folyamatosan nyomás alatt tartsa az ellenfelet.


Az edzés végig dinamikus tartományban zajlott, így a magyar harcosok nem csupán a technikai, taktikai módszerekbe nyerhettek betekintést, hanem a holland edzésrendszert jellemző, szinte pihenés nélküli teljesítés világába is, mely komoly állóképességet igényel. A harcosok testközelből tapasztalhatták Andy gyorsaságát, rendkívül rendezett mozgását, pontos és keményen kivitelezett technikáit.


Andy Souwer szeminárium

Felettébb büszkék vagyunk arra, hogy Andy Souwer elfogadta a meghívásunkat és hogy Magyarországon elsőként tudtuk őt elhozni a Kempo és egyéb stílusuk képviselői számára. Andy-nek nagyon tetszett Magyarország, láthatóan jól érezte magát a közegünkben. Természetesen mi is mindent megtettünk, hogy érezze a személye irányába tanúsított tiszteletet és elismerést. Andy-nek külön kérése volt és egyértelműen egyeztettük, hogy legközelebb hosszabb időre jön, és egy edzéssorozat keretein belül fogja képezni a magyar harcosokat.


Andy Souwer egyébként meghívta a Red Corner Kempo vezetőjét, Vajda Endrét Hollandiába, ahol az ő edzőtermében tudunk majd magasabb szinten megismerkedni edzés-módszereivel, mely találkozás reményeink szerint még ebben az évben megvalósul.


A szeminárium egy első fontos lépés volt és azt a célt fogalmaztuk meg, hogy mindent megteszünk a jövő generáció fejlődésének érdekében, hogy ne csupán a magyarországi rendezvényeken, hanem nemzetközi szinten is kiváló harcosok képviseljék szeretett hazánkat.


Köszönjük a részvételt a következő egyesületeknek, kluboknak: Lovász Dojo, Mad Max Kempo Dojo, Fekete Harcos Önvédelmi Egyesület, Thai Boksz Akadémia, Friends GYM, ReGYM, Vita GYM, Red Corner Kempo és természetesen az egyéni jelentkezőknek is!


Nagyon köszönjük Mindenkinek, aki valamilyen formában segítette, támogatta a rendezvényt, különösen Czinke Gábornak, valamint a Thai Boksz Akadémia edzőinek, munkatársainak!


Köszönjük Andy Souwer-nek, hogy ellátogatott hozzánk, egy rendkívül közvetlen, figyelmes és barátságos személyt ismerhettünk meg!


Osu!


Andy Souwer szeminárium csapat

- Vajda Endre